Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti
 
2 comentarii | 
Print Friendly, PDF & Email

Noi modificari ale Regulamentului de ordine interioara al instantelor judecatoresti
13.12.2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 877 din data de 12 decembrie 2011 a  fost publicata Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 829/2011 pentru completarea Regulamentului de ordine interioara al instantelor judecatoresti, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 387/2005.

Noua hotararea a Consiliului Superior al Magistraturii completeaza Regulamentul de ordine interioara al instantelor judecatoresti cu aspecte legate, in principal, de inregistrarea cauzelor in sistemul informatic Ecris.

Astfel, completarile aduse de actul normativ sunt urmatoarele:

Daca in aceeasi zi se constata ca au fost inregistrate acte identice de investire a instantei, acestea vor primi un singur numar in aplicatia ECRIS, formand un singur dosar.

Persoana desemnata cu repartizarea aleatorie a cauzelor, primind dosarul, verifica in sistemul ECRIS daca exista alte dosare formate ca urmare a unei cereri formulate de aceleasi persoane, impotriva acelorasi persoane si avand acelasi obiect, intocmeste un referat in care mentioneaza rezultatul verificarii si il ataseaza la dosarul nou-format.

In cazul in care din referatul intocmit de persoana desemnata cu repartizarea aleatorie rezulta ca pe rolul instantei exista alte dosare avand aceleasi parti si acelasi obiect sau o parte dintre obiectele acestora sunt identice cu ale dosarului in care se iau masurile necesare in scopul pregatirii sedintei de judecata, se dispune atasarea dosarelor indicate in referat pentru primul termen de judecata in dosarul nou-format.

Pentru dosarele aflate la primul termen de judecata, grefierul de sedinta verifica in sistemul ECRIS daca exista alte dosare formate ca urmare a unei cereri formulate de aceleasi persoane, impotriva acelorasi persoane si avand acelasi obiect si intocmeste un referat in care mentioneaza rezultatul verificarii, pe care il prezinta completului de judecata cel mai tarziu cu o zi inainte de data la care este planificata sedinta de judecata. In vederea verificarii aplicarii prevederilor art. 962 , presedintele completului sau alt judecator care face parte din complet va dispune atasarea dosarelor identificate.

Potrivit regulamentului, daca se constata ca pe rolul instantei exista sau au existat cel putin doua cereri pendinte in acelasi timp, formulate de aceeasi parte, avand acelasi obiect principal si aceeasi cauza, toate cererile aflate pe rol la momentul constatarii vor fi judecate de catre primul complet investit, chiar daca partea a renuntat la judecarea cererii aflate pe rolul acestui complet sau cererea a fost anulata ca netimbrata ori ca nesemnata. In vederea verificarii aplicarii acestor prevederi, presedintele completului sau alt judecator care face parte din complet va dispune atasarea dosarelor identificate.


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Au fost scrise până acum 2 de comentarii cu privire la articolul “Noi modificari ale Regulamentului de ordine interioara al instantelor judecatoresti”

 1. Florin RADU spune:

  „Daca se constata ca pe rolul instantei exista sau au existat cel putin doua cereri pendinte in acelasi timp, formulate de aceeasi parte, avand acelasi obiect principal si aceeasi cauza, toate cererile aflate pe rol la momentul constatarii vor fi judecate de catre primul complet investit, chiar daca partea a renuntat la judecarea cererii aflate pe rolul acestui complet sau cererea a fost anulata ca netimbrata ori ca nesemnata”.

  Serios?! Daca eu renunt la judecata in primul litigiu, instanta trece peste renuntarea mea si judeca procesul?! Sau, daca nu timbrez deloc actiunea, mi-o judeca, totusi, „pe fond”?!

  Iata un mijloc de a eluda taxele judiciare: introduc doua cereri identice, iar instanta mi le judeca, chiar daca sunt netimbrate. Perfect!!!

  Doamne, la ce le mai sta capul! Ce aberatii colosale!…

 2. LMV spune:

  „Vor fi judecate” semnfica faptul ca vor fi repartizate aceluiasi complet, nu ca vor fi judecate pe fond.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.