Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contencios administrativ
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Contencios administrativ, Noutăți legislative

Reorganizarea Politiei de Frontiera. Infiintarea Garzii de Coasta

14 decembrie 2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 877 din data de 12 decembrie 2011 a  fost publicata Legea nr. 280/2011 privind modificarea Legii nr. 265/2010 pentru modificarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 104/2001 privind organizarea si functionarea Politiei de Frontiera Romane si pentru abrogarea art. 4 alin. (4) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 105/2001 privind frontiera de stat a Romaniei, precum si pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 104/2001 privind organizarea si functionarea Politiei de Frontiera Romane si a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 105/2001 privind frontiera de stat a Romaniei.

Actul normativ aduce modificari in structura organizatorica a Politiei de Frontiera Romane, prin infiintarea Garzii de Coasta in zona litoralului Marii Negre si a Deltei Dunarii, a inspectoratelor teritoriale la frontiera Romaniei cu fiecare stat vecin si inlocuirea inspectoratelor judetene existente in prezent cu servicii teritoriale.

Garda de Coasta se organizeaza in zona de competenta corespunzatoare judetelor Tulcea si Constanta, prin reorganizarea inspectoratelor judetene ale Politiei de frontiera Tulcea si Constanta care se desfiinteaza. Garda de Coasta are in structura sa organizatorica servicii, servicii teritoriale, grupuri de nave, sectoare si puncte ale politiei de frontiera, infiintate prin ordin al ministrului administratiei si internelor.

Pentru frontiera cu fiecare stat vecin la frontiera externa, exceptand judetele Tulcea si Constanta, se organizeaza si functioneaza cate un inspectorat teritorial cu personalitate juridica, iar in judetele care au ca limita frontiera de stat se organizeaza servicii teritoriale ale politiei de frontiera.

In cadrul inspectoratelor teritoriale si al Garzii de Coasta se organizeaza si functioneaza servicii teritoriale ale politiei de frontiera.

La navele care intra sau ies in/din porturile romanesti in/din curse externe, controlul pentru trecerea frontierei de stat se efectueaza in punctele de trecere a frontierei portuare, in conformitate cu Regulamentul (CE) nr. 562/2006 al Parlamentului European si al Consiliului din 15 martie 2006 de instituire a unui Cod comunitar privind regimul de trecere a frontierelor de catre persoane (Codul Frontierelor Schengen), in limitele si conditiile prevazute de Tratatul de aderare a Romaniei si Republicii Bulgaria la Uniunea Europeana, ratificat prin Legea nr. 157/2005.

Citeşte mai mult:
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Arii de practică

Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică
Specialişti
Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică