Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

NNDKP continua programul de burse pentru studentii la drept si ofera premii pentru cele mai bune eseuri


15 decembrie 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Flux informații

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a extins începând cu acest an conceptul iniţial de acordare a burselor, prin modificarea modului de desfăşurare a competiţiei şi oferirea unor premii suplimentare. Acestea au fost acordate celor mai buni doisprezece studenţi la drept în urma unui concurs de eseuri care s-a bucurat de o participare numeroasă. Bursele de studiu au fost câştigate de Stela Pelican (studentă în anul III, 250 euro/lună) şi Mădălina Gabriela Vasile (studentă în anul II, 200 euro/lună).

În acest an NNDKP a propus studenţilor două teme foarte actuale: “Instituţia răspunderii în noul Cod Civil. Progrese faţă de vechiul Cod Civil şi propuneri de îmbunătăţire” (pentru anul III) şi „Protecţia consimţământului în reglementarea noului Cod Civil” (pentru anul II).

Structura concursului – redactarea eseului şi prezentarea lui orală – a fost unul din motivele principale care m-au determinat să particip, pentru că un avocat trebuie să-şi susţină ideile, să le dea viaţă, să convingă, or eu mi-aş dori să îmbrăţişez calea avocaturii. Participarea a fost o experienţă deosebită în acest sens şi un prilej de a analiza schimbările aduse în materia răspunderii juridice de noua realitate normativă – Codul Civil. Am fost plăcut impresionată de profesionalismul, rigurozitatea şi dedicaţia echipei NNDKP, care şi-a pus amprenta în special asupra relaţiei cu noi, participanţii. Le mulţumesc aşadar pentru şansa şi încrederea acordate!”, consideră Stela Pelican, una din câştigătoarele burselor NNDKP.

Proiectul a fost coordonat de trei parteneri NNDKP, Luminiţa Dima, Ruxandra Bologa şi Sorina Creţu, care au gestionat toate etapele concursului: alegerea temelor de eseu, analiza lucrărilor, selectarea celor mai bune eseuri pentru a fi sustinute într-o prezentare care a avut loc la Facultatea de Drept, discuţii cu studenţii pe marginea eseurilor şi desemnarea câştigătorilor.

NNDKP oferă de trei ani burse studenţilor facultăţii de drept pentru a-i motiva pe cei mai valoroşi dintre ei, ca parte din programul de mentorat pe care firma îl promovează încă de la înfiinţare. Din acest program fac parte şi stagiile de pregatire (şcoala de vară şi şcoala de toamnă) dedicate studenţilor  facultăţilor de drept de la Bucureşti, Timişoara, Cluj, Braşov şi Craiova, în timpul cărora cei mai buni sunt aleşi, în urma unui proces riguros de selecţie, pentru a se familiariza cu activitatea unei firme de avocatură. În ultimii şapte ani 123 de studenţi au participat la aceste stagii, iar dintre aceştia 30  şi-au început cariera alături de echipa NNDKP ca avocaţi colaboratori.

Despre NNDKP: Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen este promotor al avocaturii de afaceri în România şi în prezent are o echipă formată din 150 de avocaţi şi consultanţi şi 80 de angajaţi, birouri la Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara, Braşov şi Craiova şi oferă servicii de avocatură complete companiilor care îşi desfăşoară activitatea în România. În ultimii nouă ani NNDKP a rămas cea mai bine clasată firmă de avocatură din România din punct de vedere profesional în aproape toate domeniile pe care marile publicaţii juridice internaţionale precum Chambers and Partners (ediţiile globală şi europeană), The European Legal şi IFLR 1000 500 le cercetează în România.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică