Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Activitatea Senatului – 15 decembrie 2011


15 decembrie 2011 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Şedinţa plenului Senatului de joi, 15 decembrie 2011, a început cu aprobarea ordinii de zi curente, a programului de lucru al zilei, precum şi a programului de lucru pentru perioada 19–27 decembrie 2011.

Plenul a fost informat cu privire la respectarea principiilor prevăzute de Protocolul (nr. 2) anexat Tratatului de la Lisabona pentru:

1. Propunerea de Regulament al Parlamentului European şi al Consiliului privind finanţarea, gestionarea şi monitorizarea politicii agricole comune – COM (2011) 628 final.

2. Propunerea de Regulament al Parlamentului European şi al Consiliului de modificare a Regulamentului (CE) nr. 73/2009 al Consiliului în ceea ce priveşte aplicarea plăţilor directe pentru fermieri în anul 2013 – COM (2011) 630 final.

3. Propunerea de Regulament al Parlamentului European şi al Consiliului de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1234/2007 în ceea ce priveşte schema de plată unică şi sprijinul acordat viticultorilor – COM (2011) 631 final.

4. Propunerea de Regulament al Parlamentului European şi al Consiliului de stabilire a măsurilor pentru determinarea anumitor ajutoare şi restituiri legate de organizarea comună a pieţelor produselor agricole – COM (2011) 629 final.

5. Propunerea modificată de Regulament al Parlamentului European şi al Consiliului de modificare a Regulamentului (CE) nr. 1290/2005 al Consiliului și a Regulamentului (CE) nr. 1234/2007 al Consiliului în ceea ce priveşte distribuirea de produse alimentare către persoanele cele mai defavorizate din Uniune – COM (2011) 634 final.

În cadrul punctului de pe ordinea de zi dedicat alegerii unui membru al Biroului Permanent al Senatului, plenul a validat, prin vot secret electronic, propunerea Grupului parlamentar al PSD ca domnul senator Nicula Vasile Cosmin să ocupe funcţia de secretar al Senatului.

Iniţiativele legislative care figurau pe ordinea de zi cu solicitare de dezbatere în procedură de urgenţă au rămas să fie dezbătute în procedură normală, în lipsa susţinerii procedurii de urgenţă de către iniţiatori.

În calitate de Cameră decizională, Senatul a adoptat următoarele iniţiative legislative:

• Proiectul de lege pentru acceptarea amendamentelor la Protocolul Convenţiei asupra poluării atmosferice transfrontiere pe distanţe lungi, încheiată la Geneva la 13 noiembrie 1979, referitor la poluanţii organici persistenţi, adoptat la Aarhus la 24 iunie 1998, adoptate prin deciziile 2009/1, 2009/2 şi 2009/3 cu ocazia celei de-a douăzeci şi şaptea reuniuni a Organismului Executiv, la Geneva, la 14-18 decembrie 2009;

• Proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor şi a Legii nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii (procedura de vot – vot secret electronic).

Plenul Senatului a respins la vot Proiectul de Hotărâre pentru înfiinţarea Comisiei speciale privind problematica datoriei istorice a Germaniei către România.

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii