Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Modificarea Instructiunilor privind regulile de acces la dosarul Consiliul Concurentei
19.12.2011 | JURIDICE.ro, REFF & ASOCIATII

Secţiuni: Concurență, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 756 din data de 27 octombrie 2011, a fost publicat Ordinul Presedintelui Consiliului Concurentei nr. 794/12.10.2011 („Ordinul nr. 794”) prin care se aduc o serie de modificari la Instructiunile privind regulile de acces la dosarul Consiliului Concurentei in cazurile referitoare la art. 5, 6 si 9 din Legea Concurentei nr. 21/1996, art.101 si art. 102 din Tratatul privind functionarea Uniunii Europene precum si in cazurile de concentrari economice.

Printre modificarile aduse prin Ordinul nr.794, mentionam urmatoarele:
– Stabilirea de catre presedintele Consiliului Concurentei a termenului-limita pana la care partile in cauza pot consulta dosarul si obtine copii si extrase ale actelor procedurii de investigatie, respectiv a termenului-limita pentru depunerea observatiilor scrise odata cu transmiterea raportului de investigatie.

– Stabilirea datei audierilor in functie de complexitatea cazului, dar nu mai devreme de 30 de zile de la comunicarea raportului de investigatie.

– Mentionarea cu titlu de exemplu a informatiilor – secrete de afaceri – ce pot afecta grav activitatea economica a unei intreprinderi, respectiv, informatii protejate de dispozitii legale exprese sau informatii care pot duce, in situatia in care sunt cunoscute, la coordonarea comportamentului pe piata al unor intreprinderi.

– Detalierea situatiei in care Consiliul Concurentei poate reveni asupra acceptarii provizorii a solicitarii de confidentialitate a informatiilor, si anume anterior transmiterii raportului de investigatie atunci cand informatia
respectiva este considerata necesara pentru a dovedi o pretinsa incalcare a legii (document incriminator) sau pentru disculparea unei parti (document dezincriminator).

Ordinul nr. 794 a intrat in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei.

Pentru JURIDICE.ro, REFF & ASOCIATII

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti