Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 16 decembrie 2011
19.12.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicate parchete, Content, Drept penal, Protecția consumatorilor
JURIDICE - In Law We Trust

Lipsire de libertate în mod ilegal şi viol. Arestare. PT Suceava

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au solicitat instanţei de judecată, la data de 15.12.2011, arestarea preventivă a inculpatului PERDEI PETRU-LEONARD (aflat în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de lipsire de libertate în mod ilegal şi viol.

Magistraţii Tribunalului Suceava au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în după-amiaza zilei de 13.12.2011, în jurul orelor 1600, inculpatul a dus-o în beciul locuinţei sale pe partea vătămată (minoră) cu care, împotriva voinţei acesteia, a întreţinut un raport sexual.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Act sexual cu un minor. Arestare. PJ Targu-Jiu

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu au înaintat instanţei de judecată, la data de 15.12.2011, propunerea de arestare preventivă a inculpatului COCEA GHEORGHE (aflat în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de act sexual cu un minor.

Magistraţii Judecătoriei Târgu-Jiu au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză până în acest moment al urmăririi penale a rezultat că, în perioada februarie – noiembrie 2011, inculpatul Cocea Gheorghe a întreţinut relaţii sexuale cu fiica concubinei sale (minoră în vârstă de 14 ani).

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Inşelăciune, şantaj şi furt calificat. Arestari. PJ Ploiesti

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti au dispus, la data de 14.12.2011, punerea în  mişcarea a acţiunii penale faţă de inculpaţii SANDU ZAMFIR zis „Austrianu”, SANDU COSMINSANDU FLORINBUŞA ION-PAUL şi CURCĂ LORENTZ sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune, şantaj şi furt calificat, atât în forma autoratului, cât şi a complicităţii.

Totodată, procurorii au solicitat instanţei de judecată, arestarea preventivă a primilor 4 inculpaţi (reţinuţi), cerere admisă de magistraţii Judecătoriei Ploieşti care au dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele inculpaţilor pentru o perioadă de 29 zile.

Probatoriul administrat în cauză până în acest moment al urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

Inculpaţii (între care există relaţii de rudenie, afinitate) acţionau ca gruparea „Austrianu” prin inducerea în eroare a părţilor vătămate, în sensul că la momentul încheierii unor promisiuni bilaterale de vânzare-cumpărare, având ca obiect achiziţionarea unor autoturisme de lux, creeau părţilor vătămate convingerea că, până la data la care urmau a se perfecta contractele de vânzare-cumpărare, vor achita diferenţa de preţ.

Ulterior încheierii promisiunilor bilaterale, inculpaţii, utilizând documente falsificate şi recurgând la pretexte prin care justificau imposibilitatea înmatriculării autoturismelor pe numele lor, determinau alte persoane (care nu cunoşteau existenţa faptelor ilicite), să accepte transcrierea dreptului de proprietate pe numele acestora din urmă, iar apoi, prin intermediul aceloraşi persoane, inculpaţii înstrăinau autoturismele unor alte persoane, creând astfel prejudicii primilor vânzători.

De asemenea, din ansamblul probelor administrate până la acest moment, a reieşit că, în mai multe rânduri, inculpaţii au alimentat cu carburant, autoturismul cu care se deplasau de la diferite staţii, şi, sub pretextul că deţin doar valută, au plecat fără a achita contravaloarea acestuia, motivând că vor reveni în scurt timp, iar pentru a crea imaginea unor persoane oneste, lăsau vânzătorilor de la staţiile de distribuţie carburanţi, drept garanţie, certificatul de înmatriculare al autoturismului (care, în realitate,  era doar o copie xerox realizată color).

Probatoriul administrat în cauză a relevat şi faptul că inculpatul Buşa Ion Paul a adresat ameninţări cu moartea părţii vătămate P.G. şi membrilor familiei acestuia, atât prin intermediul mesajelor SMS, cât şi în mod direct, cu scopul de a o determina pe aceasta să remită diferite sume de bani inculpatului Sandu Zamfir.

În cursul zilei de 14.12.2011, procurorii cu sprijinul tehnic al unor ofiţeri ai Serviciului de Intervenţie Rapidă Prahova, împreună cu lucrători din structurile Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova au efectuat un număr de trei percheziţii domiciliare în locaţii din Ploieşti, Bucureşti şi Filipeştii de Târg.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor de fapt ale cauzei şi stabilirea răspunderii judiciare.

***

Omor calificat. Arestare. PT Maramures

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au dispus, la data de 16.12.2011, reţinerea pentru o perioadă de timp de 10 ore, a inculpatului P.S.V. (în vârstă de 15 ani) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat. Totodată, în cursul zilei de astăzi, inculpatul urmează a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 15 zile.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a relevat faptul că, la data de 15.12.2011, în jurul orelor 1800, pe fondul unor discuţii în contradictoriu, inculpatul P.S.V. i-a aplicat o lovitură cu un cuţit de bucătărie tatălui său (în zona precardială – toracele stâng), cauzându-i leziuni care au condus la decesul acestuia.

***

Evaziune fiscala si contrabandă. Arestari. PT Bucuresti

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au solicitat instanţei de judecată, la data de 14.12.2011, arestarea preventivă a inculpaţilor OANCEA MARIN-MARIUS zis „Italianul”, NIŢU GHEORGHE zis „Gică”, DUMITRESCU ADRIAN zis „Tataie” şiFILIŞAN COSTEL zis „Jucărie” sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele inculpaţilor, pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în perioada august – decembrie 2011, inculpaţii au achiziţionat de pe piaţa internă sute de kilograme de metale preţioase, aur şi argint, pe care le-au comercializat ulterior în Turcia (după ce, în prealabil, le topeau, le ambalau şi le disimulau în compartimente special amenajate în interiorul autoturismului cu care se deplasau, scoţându-le din ţară).

Inculpaţii desfăşurau aceste activităţi fără a fi autorizaţi în acest sens de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi fără a le declara organelor vamale române, sustrăgându-se astfel de la plata taxelor si impozitelor aferente veniturilor obţinute în urma comercializării acestor bunuri. Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului se cifrează la valoarea de 200.000 de lei.

În data de 13.12.2011 au fost efectuate 15 percheziţii domiciliare, 3 percheziţii asupra autoturismelor cu care se deplasau inculpaţii, în urma cărora au fost ridicate numeroase bijuterii şi obiecte din aur şi argint (o parte din acestea fiind deja ambalate în pungi, pentru a fi transportate în scurt timp către Turcia), în cantitate totală de circa 200 kg argint şi 8 kg aur, precum şi sumele de 170.000 de lei, 3000 dolari şi 1000 euro.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Contrabanda. Arestare. PJ sector 1

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 au solicitat instanţei de judecată, la data de 23.11.2011, luarea măsurii arestării preventive faţă de inculpatul DOMNU VASILE sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au admis propunerea formulată de procurori şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului pentru 29 de zile.

Din probele administrate în cauză, până la acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, la data de 22.11.2011, inculpatul a fost depistat deţinând, în scopul comercializării, cantitatea de 129.600 ţigarete nemarcate ce proveneau din Republica Elenă şi urmau să fie comercializate în România.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului se cifrează la valoarea de 63.000 lei.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

sursa: mpublic.ro

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti