Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Directiva UE privind refugiatii


20 decembrie 2011 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro
Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

In Jurnalul Oficial al Uniunii Europene seria L 337 din data de 20 decembire 2011 a fost publicata Directiva 2011/95/UE a Parlamentului European și a Consiliului din 13 decembrie 2011 privind standardele referitoare la condițiile pe care trebuie sa le indeplineasca resortisanții țarilor terțe sau apatrizii pentru a putea beneficia de protecție internaționala, la un statut uniform pentru refugiați sau pentru persoanele eligibile pentru obținerea de protecție subsidiara și la conținutul protecției acordate.

Directiva  2011/95/UE are ca obiect stabilirea unor standarde referitoare la condițiile pe care trebuie sa le indeplineasca resortisanții țarilor terțe sau apatrizii pentru a deveni beneficiari de protecție internaționala, la un statut uniform pentru refugiați sau pentru persoanele eligibile pentru obținerea de protecție subsidiara și la conținutul protecției acordate.

Astfel, sunt prevazute aspecte cu privire la:
– evaluarea cererilor de protectie internationala;
– conditii pentru ca o persoana sa fie considerata refugiat;
– statutul de refugiat;
– conditii pentru obtinerea de protectie subsidiara;
– statutul conferit prin protectie subsidiara;
– continutul protectiei internationale.

Statele membre pun in aplicare actele cu putere de lege și actele administrative necesare pentru a se conforma  prevederilor directivei pana la 21 decembrie 2013.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro