Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Elena Simina Tanasescu a fost decorata de Presedintele Frantei
20.12.2011 | JURIDICE.ro

Universitatea din Bucureşti a aniversat 15 ani de activitate a Colegiului Juridic Franco-Român de Studii Europene şi 152 de ani de existenţă a Facultăţii de Drept.

În cadrul colocviului aniversar „Abordări franco-române în faţa provocării europene”, sâmbătă, 26 noiembrie 2011, Excelența Sa, Ambasadorul Republicii Franceze la Bucureşti, Henri Paul, i-a înmânat doamnei prof. univ. dr. Elena Simina Tănăsescu, prodecan al Facultăţii de Drept însemnele Ordinului Naţional pentru Merit în grad de Cavaler, decorație acordată de Republica Franceză printr-un brevet semnat de Președintele Nicolas Sarkozy.

Elena Simina Tănăsescu este profesor în cadrul  Departamentului de Drept Public la Facultatea de Drept şi la Colegiul Juridic Franco-Român de Studii Europene, fiind prodecan al Facultății de Drept a Universității din București din anul 2008. În cariera sa didactică şi academică, a predat la universități prestigioase precum:  Universitatea din Sud, Toulon-Var, Franţa (2005), Academia Internaţională de Drept Constituţional, Tunis, Tunisia (2008), Universitatea din Fribourg, Elveţia (2008), Universitatea Paris I Panthéon Sorbonne, Franţa (2009), şi a fost cercetător invitat la Institutul pentru Federalism, Fribourg, Elveţia (1999-2000). Este reprezentantul României în Consiliul de Administraţie al Agenţiei pentru drepturile fundamentale a Uniunii Europene şi, din 2009 până în 2011, a fost membru în Consiliul Superior al Magistraturii, ca reprezentant al societăţii civile.


Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.