Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
6 comentarii

Contracte de asistenta juridica in format electronic
21.12.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Cyberlaw
JURIDICE - In Law We Trust

Baroul Timis a dat publicitatii marti, 20 decembrie 2011, Hotararea nr. 4 din data de 14 decembrie 2011 a Consiliului Baroului Timis privind emiterea de catre formele de exercitare a profesiei de contracte de asistenta juridica in format electronic.

Hotararea a fost luata ca urmare a propunerii formulate de prof. univ. dr. Ligia Catuna, Consilier al Baroului Timis.

„HOTĂRÂREA NR. 4
Sedinta de consiliu din data de 14 decembrie 2011

Avand in vedere propunerea formulata de catre doamna Consilier Ligia Catuna precum si solicitarea unor colegi avocati din cadrul Baroului Timis privind posibilitatea ca unele forme de exercitare a profesiei sa poata emite contracte de asistenta juridica in format electronic;

Tinand cont de solicitarea ca Baroul sa acorde o plaja de numere a acestor contracte de asistenta juridica emisa de catre formele de exercitare a profesiei

HOTARASTE:

Incepand cu data de 3 ianuarie 2012, Consiliul Baroului Timis aproba ca formele de exercitare a profesiei, sa emita contracte de asistenta juridica inseriate, in baza unei plaje de numere acordate la cerere acestora, de catre barou.

Contractele emise de catre formele de exercitare a profesiei, vor cuprinde in mod obligatoriu clauzele prevazute in contractul tip prevazut in statutul profesiei de avocat, putand fi eliminate doar acele clauze contrare dispozitiilor noului Cod civil.

Contractele emise de catre formele de exercitare a profesiei, vor fi intocmite in 3 exemplare originale, din care in mod obligatoriu unul se va inmana clientului.

Formele de exercitare a profesiei sunt obligate sa solicite baroului acordarea unei plaje de numere si sa respecte aceasta plaja.

Formele de exercitare a profesiei sunt obligate sa emita imputerniciri avocatiale pe care le vor ridica de la sediul baroului.

Contractele tip utilizate in prezent vor putea fi folosite de catre formele de exercitare a profesiei si in continuare, avocatii din Baroul Timis neavand obligatia de a opta pentru contracte de asistenta juridica inseriate, cu plaja de numere acordate la cererea acestora.

Formele de exercitare a profesiei au insa obligatia de a opta pentru una din cele doua modalitati mai sus prevazute, fiind interzisa utilizarea concomitenta a contractelor tip puse la dispozitie de barou si a contractelor cu plaja de numere emise de formele de exercitare a profesiei.

In situatia in care baroul va constata nerespectarea de catre formele de exercitare a profesiei a prezentei Hotarari, consiliul poate hotara retragerea dreptului formei de exercitare a profesiei de a emite contracte de asistenta juridica.

Secretariatul Baroului va aduce de indeplinire prezenta Hotarare.

Decanul Baroului Timis
Av. Gruneantu Lazar”

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

6 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti