Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
 

ICCJ. Continutul procurii speciale pentru AGA
22.12.2011 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABA

Secţiuni: Corporate, Drept comercial
JURIDICE - In Law We Trust

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au apreciat (în cuprinsul Deciziei nr. 742 din 17 februarie 2011 pronunţată în recurs de Secţia comercială a Înaltei Curti de Casaţie şi Justiţie având ca obiect anularea unor Hotărâri ale Adunării Generale a Asociaţilor) că, în conformitate cu prevederile art. 125 alin. (1) din Legea nr. 31/1990 privind societăţile comerciale, acţionarii nu pot fi reprezentaţi în adunările generale decât prin alţi acţionari, în baza unei procuri speciale din care trebuie să rezulte fără echivoc limitele în care reprezentantul poate vota în numele acţionarului pe care îl înlocuieşte. Sub acest aspect, Înalta Curte a apreciat că o procură care acordă reprezentantului putere discreţionară de vot pentru anumite probleme înscrise în ordinea de zi sau pentru alte probleme, în afara ordinii de zi este nulă. În această situaţie, mandatul dat a fost unul general, ceea ce încalcă dispoziţiile art. 125 din Legea nr. 31/1990.

Corina CIOROABĂ

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti