Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Citeşte mai mult: Flux informații

INFO-DNA, 21 decembrie 2011

22 decembrie 2011 | JURIDICE.ro

Trafic de influenta. Trimitere in judecata. DNA Cluj

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj au dispus trimiterea în judecată a inculpatului STOIA CĂLIN MIHAI, în stare de arest preventiv în altă cauză, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

La data de 28 august 2011, inculpatul Stoia Călin Mihai a lăsat să se creadă faţă de un denunţător că are influenţă, prin intermediul unor persoane, asupra unor funcţionari publici cu atribuţii de decizie în cadrul Guvernului României pe care îi poate determina să aprobe alocarea prin hotărâre de Guvern a unei sume de bani pentru Primăria comunei Ioneşti, judeţul Vâlcea, provenite din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului pe anul 2011. Demersul denunţătorului s-a realizat în numele reprezentanţilor unei societăţi comerciale care erau interesaţi în decontarea unor lucrări de reabilitare a unor drumuri comunale efectuate în perioada 2008 – 2009.

Inculpatul Stoia Călin Mihai i-a comunicat denunţătorului că va interveni doar dacă persoanele care urmau să facă demersuri pe lângă funcţionarii publici în cauză vor primi 100.000 de euro, adică 10% din valoarea totală a sumei solicitate.

Cu toate acestea, Primăria comunei Ioneşti, judeţul Vâlcea nu a primit în anii 2010 şi 2011 sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului.

La data de 11 noiembrie 2011, Curtea de Apel Cluj a dispus arestarea preventivă pe o perioadă de 29 de zile faţă de Stoia Călin Mihai în cauza penală în care se fac cercetări şi faţă de inculpatul Apostu Sorin (detalii în

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Cluj.

***

Evaziune fiscala si spalare de bani. Trimitere in judecata. DNA Timisoara

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Timişoara au dispus trimiterea în judecată, arestaţi preventiv în lipsă, a inculpaţilor:

HAGEL WERNER, asociat al SC Grindina Invest SRL Timişoara, cetăţean austriac, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de evaziune fiscală şi spălare de bani, în formă continuată şi

JACOB FLORIAN, asociat şi administrator al SC Grindina Invest SRL Timişoara, cetăţean austriac, în sarcina căruia s-au reţinut infracţiunile de evaziune fiscală şi de refuz nejustificat al unei persoane de a prezenta organelor competente documentele legale şi bunurile din patrimoniu, în scopul împiedicării verificărilor financiare, fiscale sau vamale.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reţinut următoarea stare de fapt:

La data de 25 iunie 2007, inculpaţii Hagel Werner şi Jacob Florian, în calitate de asociaţi şi, respectiv administrator al SC Grindina Invest SRL, au vândut contra sumei de 43.060.550 euro un teren şi mai multe construcţii situate în municipiul Timişoara şi care aparţin acestei firme, fără a evidenţia această operaţiunea în evidenţa contabilă a societăţii şi fără a o declara organelor fiscale. În această modalitate, inculpaţii au prejudiciat bugetul consolidat al statului cu suma totală de 22.609.640 lei (echivalentul a aproximativ 7.007.698 euro), reprezentând impozitul pe profit şi impozitul pe dividende. Inculpatul Hagel Werner a introdus în sistemul de reciclare suma de aproximativ 5.000.000 de euro, provenită în mod ilegal din operaţiunea descrisă mai sus, prin transferul către societăţi comerciale pe care le controlează sau în conturi personale.
La rândul său, în scopul sustragerii de la verificările financiar fiscale, inculpatul Jacob Florian a refuzat în mod repetat să prezinte autorităţilor fiscale documentele legale şi bunurile din patrimoniul societăţii SC Grindina Invest SRL.

Direcţia Generală a Finanţelor Publice Timiş s-a constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 35.423.392 lei, reprezentând impozitul pe profit, impozit pe dividende şi taxa pe valoarea adăugată. În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra unor bunuri mobile şi imobile aparţinând celor doi inculpaţi.

Având în vederea că inculpaţii s-au sustras urmăririi penale, la data de 20 iulie 2011, Tribunalul Timiş a dispus arestarea preventivă în lipsă a celor doi inculpaţi, pe un termen de 30 de zile, începând cu data prezentării sau prinderii. De asemenea, la data de 18 august 2011, Tribunalul Timiş a dispus emiterea mandatelor de urmărire internaţională pe numele celor doi inculpaţi.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Timiş.

sursa: pna.ro

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Arii de practică

Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică
Specialişti
Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică