Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 28 decembrie 2011
29.12.2011 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicate parchete, Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Evaziune fiscala. Trimitere in judecata. PT Maramures

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, au dispus, prin rechizitoriu, la data de 19.12.2011, trimiterea în judecată a inculpatului ŞIMON IOAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că inculpatul Şimon Ioan, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada 2006 – 2007, în mod repetat, a înregistrat în evidenţa contabilă operaţiuni comerciale nereale, cauzând prin aceasta bugetului consolidat al statului, un prejudiciu în cuantum de 341.699 lei, recuperat parţial.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Maramureş.

***

Evaziune fiscala. Trimitere in judecata. PT Tulcea

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au dispus,  prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului ILIEV CRISTIAN-ALEXANDRU sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală, precum şi a două infracţiuni prevăzute de legea societăţilor comerciale.

Din probele administrate în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că inculpatul, în calitate de director general şi administrator unic al unei societăţi comerciale, la momentul desfăşurării unei şedinţe a Adunării Generale a Acţionarilor din iunie 2009, a prezentat acţionarilor raportul de gestiune privind rezultatele financiar contabile pe anul 2008, bilanţul prescurtat pe anul 2008. Totodată, acesta a prezentat şi nota explicativă privind întocmirea situaţiilor financiare anuale simplificate, fără însă ca acestea să conţină date referitoare şi la vânzarea unui imobilul aparţinând societăţii, ce a avut loc în luna iulie 2008 şi nici încasarea sumelor rezultate din valorificarea acestui bun.

Probatoriul administrat a mai stabilit că inculpatul Iliev Cristian-Alexandru a omis să înregistreze în evidenţele contabile ale societăţii pe care o administra operaţiunile de vânzare, în anul 2008 a imobilului şi de încasare a sumei de 140.000 euro, ca preţ al vânzării, având drept consecinţă denaturarea veniturilor, cheltuielilor, rezultatelor financiare şi elementelor patrimoniale ce se reflectă în bilanţul contabil, faptă prin care s-a cauzat bugetului consolidat de stat un prejudiciu de 75.697,47 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Tulcea.

***

Lovire sau alte violente. Trimitere in judecata. PT Tulcea

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului CIREŞESCU IONEL- ALEXANDRU sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat următoarea situaţie de fapt:

La data de 22.05.2011, în jurul orelor 21oo, inculpatul Cireşescu Ionel – Alexandru a acostat victima M.V.A. (în vârstă de 16 ani şi jumătate) în timp ce aceasta din urmă se deplasa pe o stradă din municipiul Tulcea şi, fără nici un motiv, i-a aplicat mai multe lovituri cu pumnii în zona feţei. Simţindu-se ameninţată, victima a fugit de la locul faptei, şi a încercat să urce într-un taxi din zonă pentru a pleca din calea inculpatului,  fără însă a reuşi, deoarece inculpatul a ajuns-o din urmă, a tras-o afară din taxi, i-a aşezat capul pe marginea uşii, după care a lovit-o de mai multe ori cu portiera în zona capului. După acest episod, inculpatul l-a tras pe minor lângă un stâlp, unde i-a mai aplicat câteva lovituri cu picioarele pe suprafaţa corpului.

Minorul M.V.A. a fost transportat la o unitate medicală în vederea acordării de îngrijiri medicale, unde a rămas internat până în data de 24.05.2011. Pentru vindecarea leziunilor suferite au fost necesare 13-14 zile de îngrijiri medicale.

Cauza a fost înaintată, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Tulcea.

***

Lovire sau alte violente. Trimitere in judecata. PT Sighetu Marmatiei

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei au dispus, la data de 15.12.2011, trimiterea în judecată a inculpatului ŞIMAN IOAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, la data de 21.05.2011, pe fondul consumului de alcool, inculpatul Şiman Ioan a avut un conflict verbal cu soţia sa. În acest context, minorul Ş.I.B. a intervenit pentru a aplana conflictul, însă inculpatul l-a strâns cu mâinile de gât şi l-a trântit pe pardoseală cauzându-i astfel leziuni vindecabile în 5 – 6 zile de îngrijiri medicale.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sighetu Marmaţiei.

***

Viol si incest. Retinere. PT Valcea

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au dispus, la data de 21.12.2011, reţinerea şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul Drăghici Mihai sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol şi incest.

Totodată, procurorii au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului.

Magistraţii Tribunalului Vâlcea au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului pe o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, începând cu luna noiembrie 2010 şi până în noiembrie 2011 inculpatul  a întreţinut prin constrângere, în mod repetat, raporturi sexuale cu  fiica sa în vârstă de 13 ani.

Cercetările continuă pentru lămurirea cauzei sub toate aspectele şi stabilirea răspunderii judiciare.

***

Conducere fara permis si detinere de arma letala. Trimitere in judecata. PJ Sighetu Marmatiei

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei au dispus trimiterea în judecată a inculpatului TIVADAR ROMICĂ sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere fără permis şi de deţinere de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, fără drept.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, la data de 02.04.2011, în jurul orei 0045, inculpatul Tivadar Romică a fost depistat în timp ce conducea un autovehicul pe străzile din municipiul Sighetu Marmaţiei fără a poseda permis de conducere. În acest context, în autoturismul pe care-l conducea, s-a descoperit o armă neletală din categoria celor supuse autorizării pe care inculpatul o deţinea fără drept.

Cauza a fost trimisă, spre competentă soluţionare,  Judecătoriei Sighetu Marmaţiei.

***

Ucidere din culpa. Trimitere in judecata. PT Timis

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, la data de 20.12.2011, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului VLĂDULESCU ION sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă, conducere pe drumurile publice a unui autovehicul având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste 80 g/l alcool pur şi părăsirea locului accidentului.

Probele administrate în cauză în cursul urmăririi penale au relevat următoarea situaţie de fapt:

În data de 10.10.2010, în jurul orelor 0230, pe DJ 594 B, la km. 3+106, a avut loc un accident de circulaţie soldat cu decesul unei persoane, conducătorul auto implicat părăsind locul accidentului.

În urma cercetărilor efectuate, autorul accidentului a fost identificat ca fiind inculpatul care, în data susmenţionată a consumat băuturi alcoolice, după care s-a urcat la volanul unui autoturism pentru a-şi conduce fiul la o discotecă. Astfel, între localităţile Lenauheim şi Bulgăruş, inculpatul a acroşat un biciclist care, în urma impactului  a fost proiectat în afara părţii carosabile, după care a părăsit locul accidentului.

Ca urmare a leziunilor suferite în urma accidentului, numitul S.V. a decedat.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Timişoara.

***

Conducere autovehicul fara permis. Trimitere in judecata. PT Timis

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, la data de 21.12.2011, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului GIOTOIU PAUL-MARIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere.

Din probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a rezultat faptul că, la data de 02.11.2011, în jurul orelor 1715,  inculpatul a fost depistat de organele de poliţie în timp ce conducea un autoturism pe o stradă din Jimbolia.

Procedându-se la legitimarea conducătorului auto, acesta a declarat că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Timişoara.

>> sursa: mpublic.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti