Secţiuni » Interviuri
Interviuri
Women in Law
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Interviuri Sistemul judiciar

Bogdan Gabor: „Este inutil sa vorbesti de eficientizarea sistemului judiciar in conditiile in care ai, de ani de zile, parchete judetene sau instante care functioneaza cu 2, 3 sau 4 magistrati”

30 decembrie 2011 | JURIDICE.ro

Alina Matei: Cum a fost întâlnirea cu colegii procurori din timpul campaniei?

Bogdan Gabor: Aş caracteriza aceste întâlniri ca fiind adevărate întâlniri de lucru, întrucât peste tot în ţară am discutat împreună cu colegii problemele privind cariera profesională a magistraţilor şi problemele sistemului. Împreună am analizat soluţiile şi posibilitatea lor de a fi puse în practică. Am fost plăcut impresionat de faptul că, multe din soluţiile propuse de mine în planul întocmit – publicat şi pe site-ul dvs. – au fost apreciate pozitiv de către colegi.

Pe de altă parte, am cunoscut problemele specifice fiecărei unităţi de parchet de pe lângă tribunal, pentru rezolvarea cărora este necesară şi implicarea Consiliului Superior al Magistraturii.

Este de remarcat faptul că, peste tot în ţară, colegii procurori sunt implicaţi foarte activ în îndeplinirea obligaţiilor profesionale deşi, de nenumărate ori, acest lucru presupune multe sacrificii la nivelul vieţii personale. Spun aceste lucruri, pentru că este necesar ca cetăţenii României să cunoască eforturile personale ale tuturor magistraţilor pentru menţinerea ordinii de drept într-o societate în care criza morală, economică, socială este din ce în ce mai profundă. Aceste crize sunt tot atâtea provocări la care trebuie să răspundă magistraţii iar eforturile personale ale acestora trebuie să fie sprijinite de către Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Ministerul Justiţiei, dar şi de clasa politică.

Spun că am avut „întâlniri de lucru”, întrucât am făcut şi schimb de bune practici în soluţionarea unor probleme ce se ivesc în activitatea curentă a parchetelor, atât în activităţile de execuţie şi de management judiciar, cât şi în ce priveşte comunicarea interinstituţională. O parte din aceste bune practici le-am adus la cunoştinţa colegilor din Maramureş, urmând a le aplica şi la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş.

În altă ordine de idei, aceste întâlniri au fost tot atâtea motive de bucurie, întrucât mi-am cunoscut majoritatea colegilor şi de asemenea, mi-am cunoscut întreaga ţară.

Alina Matei: Ce aşteptări aveţi de la viitorul membru al Consiliului Superior al Magistraturii?

Bogdan Gabor: Înainte de a mă referi la aşteptările colegilor de la viitorul membru al Consiliului Superior al Magistraturii, aş vrea să fac precizarea că acesta va beneficia de un vot de mare încredere, ceea ce îl va obliga în acelaşi timp foarte mult.

Concluzia este că se aşteaptă mult de la întregul Consiliu Superior al Magistraturii. Aceste aşteptări privesc îmbunătăţirea sistemului de admitere şi avansare în magistratură, de evaluare profesională şi eficientizare a sistemului judiciar.

Alina Matei:Care este cel mai important obiectiv din proiectul dvs. pe care-l veţi susţine primul în Consiliul Superior al Magistraturii?

Bogdan Gabor: Rezolvarea problemei ocupării schemelor de personal şi a volumului de muncă. Este inutil să vorbeşti de eficientizarea sistemului judiciar în condiţiile în care ai, de ani de zile, parchete judeţene sau instanţe care funcţionează cu 2, 3 sau 4 magistraţi. În aceste condiţii nu putem discuta de o cât mai bună aplicare a noilor coduri, de o evaluarea corectă şi coerentă şi în definitiv de ridicarea M.C.V.-ului. De acest lucru, trebuie să fie conştiente toate cele trei puteri ale statului român.

Sigur, îndeplinirea acestui obiectiv depinde de agenda întregului Consiliu Superior al Magistraturii, dar obiectivul major al sistemului judiciar român este ridicarea M.C.V.-ului.

Alina Matei: Vă cunoaşteţi contracandidaţii. De ce să vă acorde votul dvs. colegii?

Bogdan Gabor: Nu îi cunosc personal pe ceilalţi doi candidaţi, motiv pentru care nu voi face o comparaţie între noi. Sunt convins că fiecare suntem animaţi de bune intenţii. Dar bunele intenţii trebuie să fie completate de calităţi personale ce pot conduce la realizarea lor. Cred că pragmatismul, luciditatea, curajul, abilităţile de comunicare şi de a lucra în echipă, capacitatea de a lua decizii, completate de experienţa personală şi profesională, mă pot ajuta în realizarea bunelor intenţii pe care le-am prezentat în această campanie.

Alina Matei: Se apropie votul final din 9 ianuarie 2012. Ce mesaj doriţi să transmiteţi colegilor?

Bogdan Gabor: Să avem încredere că împreună putem să îmbunătăţim lucrurile. Să credem că „cel mai bun mod de a prezice viitorul este de a-l crea”.

Alina Matei: Vă mulţumesc.

Bogdan Gabor: Eu vă mulţumesc. Mulţumesc pe această cale şi colegilor pentru modul elegant în care m-au primit şi ascultat. Tuturor le urez „La mulţi ani”!

Citeşte mai mult despre , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership