Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 
14 comentarii | 
Print Friendly, PDF & Email

Legislatia Romaniei: Gratuit si Integral
04.01.2012 | JURIDICE.ro, Andrei SĂVESCU

Începand cu data de 1 ianuarie 2012 Regia Autonomă Monitorul Oficial a blocat prin mijloace tehnice posibilitatea de accesare în mod gratuit a conținutului părții I a Monitorului Oficial, publicație care cuprinde textele actelor normative.

Postaţi pe blogul dumneavoastră imaginea de mai sus cu link aici.

Din acest motiv, website-ul www.moficial.ro, unde se află colectia .pdf de monitoare (partea I) pentru perioada 1989-2011, nu va mai putea fi actualizat.

Lansăm un apel public pentru publicarea online gratuit și integral de către Statul Român a Legislației României.

Daca susțineți aceasta idee vă rugăm să completați formularul.

Vă mulțumim.

dr. Andrei SĂVESCU
coord. JURIDICE.ro

>> Cine susţine acest proiect


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Au fost scrise până acum 14 de comentarii cu privire la articolul “Legislatia Romaniei: Gratuit si Integral”

 1. Mihai COSTACHE spune:

  Dar o actiune contencios administrativ impotriva Guvernului si a Regiei MO se poate face? Bazata pe incalcarea Conventiei?
  Probabil ca as gasi un client dispus sa ma lase sa fac asta in numele sau 🙂 poate este cineva care a aprofundat ideea si ne poate spune despre concluzia la care a ajuns.

 2. Constituția României
  ARTICOLUL 78
  Legea se publică în Monitorul Oficial al României…

  dar…

  dar…

  spune RAMO ”formatul este protejat”

  GREȘIT!

  Orice restricție, reducere, știrbire, ingerință, diminuare, scurtare, interdicție, restrângere, îngrădire, împiedicare a caracterului public absolut al publicatiei intitulate Monitorul Oficial este neconstituțională și prin urmare ilegală.

  Iar ceea ce face RAMO începând cu 1 ianuarie este un fapt incredibil.

  Blochează aproape complet accesul la Monitorul Oficial.

  E nevoie de o schimbare la RAMO.

  Asta nu este transparență.

 3. enghin_36508 spune:

  Mmmmmm….. Caut avocat „pro bono” care sa imi reprezinte interesele cu parti adverse fiind Monitorul Oficial si Guvernul Romaniei .

  Doritori ?

  Si apropo daca am publicat Monitorul pe site-ul meu sunt pasibil de puscarie ?
  🙂

  PS : Intrebarea este retorica.

 4. taz_taz spune:

  Exista o posibilitate pentru a continua actualizarea website-ului http://www.moficial.ro, unde se află colectia .pdf de monitoare (partea I). Materializarea acestei posibilitati implica un efort in plus fata de procedura anterioara cand documentele erau disponibile in format electronic (.pdf) in cadrul aplicatiei on-line pusa la dispozitie pe baza de abonament de RAMO.

  In prezent Monitorul Oficial in format electronic poate fi vizualizat cu Java Runtime Environment. Pentru crearea unui document in format .pdf, documentul vizualizat cu aplicatia on-line, poate fi imprimat prin intermediul unei imprimante virtuale (aplicatia Bullzip PDF printer de exemplu) care va crea un fisier de tip .pdf, ce va putea fi ulterior uploadat pe http://www.moficial.ro.

  Cu stima,

 5. MariaMihut spune:

  Pana acum (pana la Victor CONSTANTINESCU) au semnat 1113 persoane 🙂
  Felicitari!

 6. fcserban spune:

  În ţara orbilor, chioru-i împărat. La ce le-ar trebui orbilor să vadă „formatul protejat” al Monitorului Oficial?

  • Corect. ”Formatul” este reprezentat un text de 2 coloane cu un titlu și o siglă. Este similar unei Biblii de dimeniuni mai mari, să zicem. Nu este o imagine originală, deci nu poate fi protejată.

   Eu spun că legislația României nu poate fi ambalată într-un produs și vândută de editor – Camera Deputaților printr-o tipografie intitulată ”Mornăitorul Oficial”

 7. andtur spune:

  Parerea mea este ca RAMO nu stie un fapt, si anume ca: este clar tuturor ca este interzisa publicarea (editarea, emiterea, tiparirea unei publicatii) in formatul clasic al Monitorului Oficial, dar protejarea, eventual interzicerea, distribuirii si diseminarii continutului (al carei proprietar este Romanul), in orice format, este irationala si neconstitutionala in orice stat de drept.
  CodFiscal.net sustine acest demers. Va invit pe http://codfiscal.net/apel-public-publicarea-online-a-legislatiei-romaniei-gratuit-si-integral/ pentru o scurta analiza a „intereselor” financiare ale RAMO. Ce profitabilitate! Fara alte comentarii.

 8. andtur spune:

  Mai multi senatori si deputati considera ca Monitorul Oficial trebuie sa fie gratuit. A se vedea Proiectul de lege PL-x nr. 753/2011, adoptat tacit in Senat, la comisii in Camera Deputatilor. De urmarit.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.