Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 3 ianuarie 2012


4 ianuarie 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Flux informații

Tentativă de omor calificat şi port, fără drept, a unei arme albe. Arestare. PT Brasov

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov au dispus, la data de 29.12.2011, reţinerea şi punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul FERDELAŞ MARIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de omor calificat şi port, fără drept, a unei arme albe.

Totodată, procurorii au solicitat arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile, cerere ce a fost admisă la data de 30.12.2011 de magistraţii Tribunalului Braşov.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale a relevat faptul că, în data de 29.12.2011, în jurul orelor 0400, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, inculpatul Ferdelaş Marian a lovit-o pe partea vătămată C.I.A. cu un cuţit în zona abdominală, cauzându-i leziuni traumatice care i-au pus viaţa în primejdie.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Omor calificat. Arestare. PT Timis

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au înaintat instanţei de judecată, la data de 02.01.2012, propunerea de arestare preventivă a inculpatului RĂSCĂCEA ION sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

Magistraţii Tribunalului Timiş au admis propunerea procurorilor şi au dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile.

Probatorul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

În seara de 01.01.2012, în jurul orei 1700, pe fondul consumului de alcool, inculpatul i-a aplicat victimei M.N. o lovitură de cuţit în zona subclavicular dreapta, leziune care a condus la decesul victimei.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale.

***

Incident Drobeta Turnu Severin

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin a fost constituită o cauză penală privind incidentul petrecut la data de 01.01.2012 în Municipiul Drobeta Turnu Severin.

Din primele cercetări a rezultat că la data mai sus menţionată o persoană ce a folosit o armă de tir cu glonţ a avariat şase autoturisme aflate în parcarea unui bloc şi a distrus geamurile unui apartament. În prezent autorul faptelor este audiat de procurori, urmând a se aprecia asupra măsurilor procesuale care se impun în raport cu situaţia de fapt.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirea răspunderii judiciare.

sursa: mpublic.ro

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică