Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 4 ianuarie 2012


5 ianuarie 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere şi fals privind identitatea. Trimitere in judecata. PT Timis

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, la data de 27.12.2011, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului STURZU PETREA sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul fără permis de conducere şi fals privind identitatea.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, la data de 01.09.2011, în jurul orei 1740, un echipaj de poliţie ce supraveghea traficul între localităţile Jimbolia şi Cărpiniş a oprit un autoturism care circula cu viteză peste limita legală.

Procedându-se la legitimarea conducătorului auto acesta a declarat că nu are asupra sa permisul de conducere şi cartea de identitate dar că se numeşte Sturzu Florea.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că inculpatul a declarat în faţa organelor de poliţie o identitate care nu-i aparţine, deoarece nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Timişoara.

***

Vătămare corporală din culpă. Trimitere in judecata. PT Timis

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, la data de 12.12.2011, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatei BOC IULIA sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, în timp ce se deplasa pe DN 69 dinspre Arad spre Timişoara cu un autoturism, inculpata a pierdut controlul volanului şi a intrat în coliziune cu un alt autovehicul care circula regulamentar. După impact, cel de-al doilea autoturism a părăsit sensul său de mers şi a intrat în coliziune cu un al treilea autovehicul, iar autoturismul inculpatei a ricoşat într-un alt autovehicul.

În urma impactului, numitul P.I. a suferit leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 45 zile de îngrijiri medicale, iar numitul K.E. a suferit leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 80 zile de îngrijiri medicale.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Timişoara.

***

Vătămare corporală din culpă. Trimitere in judecata. PT Timis

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, la data de 23.12.2011, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului SOOS LAZĂR-LASZLO sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe Bulevardul Vasile Pârvan din Timişoara, inculpatul Soos Lazăr-Laszlo a accidentat-o pe partea vătămată M.O.C., care se afla angajată regulamentar în traversarea carosabilului, pe marcajul pietonal.

În urma impactului, partea vătămată a suferit leziuni ce au necesitat pentru vindecare un număr de 40 zile de îngrijiri medicale.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Timişoara.

***

Omor calificat. Arestare. PT Bistrita-Nasaud

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bistriţa-Năsăud au solicitat, la data de 3 ianuarie 2012, instanţei de judecată, arestarea preventivă a inculpatului TERŞANSCHI NICOLAE (aflat în stare de reţinere) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat. Magistraţii Tribunalului Bistriţa-Năsăud au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 1.01.2012, în jurul orelor 230, în timp ce se aflau în apropierea liniei de cale ferată din staţia CF Rodna Veche din com. Rodna, inculpatul i-a aplicat, în mod repetat, mai multe lovituri victimei L. I. A., în zona capului, după care a târât-o o distanţă de 25 metri, într-un loc ferit, unde a abandonat-o.

Cauza decesului a fost stabilită ca fiind violentă, datorându-se şocului hipotermic, în condiţiile expunerii la frig. Leziunile corporale constatate s-au produs prin lovire activă, necesitând pentru vindecare în cazul supravieţuirii, un număr de 21-23 zile de îngrijiri medicale.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Evadare. Cercetari. PT Tulcea

Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, a fost înregistrată o cauză penală în care se efectuează cercetări în legătură cu incidentul petrecut pe raza judeţului, când o persoană privată de libertate a încercat să evadeze.

Din primele cercetări a reieşit faptul că, la data de 2.01.2012, în jurul orelor 1300SENCHIU VICTOR a escaladat gardul împrejmuitor al Penitenciarului Tulcea, însă a fost surprins imediat şi împiedicat în acţiunea sa de evadare.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderi judiciare.

***

Tentativă la omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, port fără drept de arme albe şi distrugere. Trimitere in judecata. PT Suceava

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului VATAMANIUC TIBERIUS GHEORGHE OCTAVIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă la omor calificat, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, port fără drept de arme albe şi distrugere.

Reamintim că, la data de 13.08.2011, în timp ce se afla în incinta unui local din municipiul Rădăuţi, pe fondul unui conflict spontan şi a consumului de băuturi alcoolice, inculpatul a provocat scandal public, a tulburat grav ordinea şi liniştea publică şi a exercitat acte de violenţă asupra părţii vătămate N.C., lovind-o cu o sabie la nivelul corpului, cauzându-i leziuni grave ce au necesitat pentru vindecare un număr de 56-58 zile de îngrijiri medicale. La scurt timp după comiterea acestor fapte, inculpatul s-a urcat la volanul unui autoturism de teren şi a provocat distrugeri însemnate terasei localului.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Suceava.

***

Distrugere (6 fapte) şi uz de armă letală fără drept. Continuare cercetari. Arestare. PJ Drobeta Turnu Severin

În continuarea cercetărilor în cauza constituită, la data de 03.01.2012, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, procurorii acestei unităţi de parchet au solicitat instanţei de judecată, la data de 04.01.2012, arestarea preventivă a inculpatului NEŢOIU TITU ALEXANDRU sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere (6 fapte) şi uz de armă letală fără drept.

Magistraţii Judecătoriei Drobeta Turnu Severin au acceptat propunerea procurilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia.

Reamintim că, inculpatul (pe fondul consumului de alcool),  a folosit o armă de tir cu glonţ, cu ajutorul căreia a executat un număr de 16 focuri producând distrugerea geamurilor unui apartament şi a cinci autoturisme aflate în parcarea unui bloc din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

sursa: mpublic.ro

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică