Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 5 ianuarie 2012
06.01.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicate parchete, Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Dare de mita. Retinere. PT Bacau

Procurori  ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bacău au dispus reţinerea pentru 24 de ore a inculpatului VINERICA GHEORGHE sub aspectul săvârşirii infracţiunii de dare de mită, urmând ca acesta să fie prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 04.01.2012, inculpatul a fost surprins în flagrant în timp ce oferea suma de 2.000 lei unui agent de poliţie în schimbul unei soluţii favorabile în cauza în care era cercetat ca urmare a săvârşirii infracţiunii de braconaj cinegetic, constând în vânarea în condiţii de ilegalitate a trei căprioare şi doi porci mistreţi în perioada august – decembrie 2011.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Evaziune fiscala. Trimitere in judecata. PT Iasi

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului BUJOREANU CONSTANTIN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că inculpatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada martie 2009 – mai 2011, a reţinut fără a vira în termenul legal de 30 de zile de la scadenţă, sume reprezentând impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului se cifrează la valoarea de 51.066 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Iaşi.

***

Evaziune fiscala. Trimitere in judecata. PT Iasi

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului VORNICU ŞTEFAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie fapt:

Inculpatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada noiembrie 2006 – iunie 2009 a reţinut fără a vira în termenul prevăzut de lege, sume reprezentând impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat se ridică la valoarea de 13.594 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Iaşi.

***

Evaziune fiscala. Trimitere in judecata. PT Iasi

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului PĂCURAR OCTAVIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că inculpatul, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în perioada februarie 2006 – septembrie 2009 a reţinut fără a vira în termenul legal de 30 de zile de la scadenţă sume reprezentând impozite şi taxe cu  reţinere la sursă.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului se cifrează la valoarea de 30.609 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Iaşi.

***

Talharie. Arestare. PJ Timisoara

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au dispus, la data de 05 ianuarie 2012, punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva inculpatului STREDIE SERGIU MARIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie. Totodată, procurorii au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului, cerere admisă de magistraţii Judecătoriei Timişoara care au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia pentru 20 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză până la acest moment a reieşit următoarea stare de fapt:

În noaptea dintre 02 – 03 ianuarie 2012, în jurul orelor 0005, in timp ce se afla pe o stradă din Municipiul Timişoara, inculpatul a smuls poşeta părţii vătămate F.B. în care se găseau mai multe bunuri.

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Incident aeroportul Otopeni. Cercetari. PJ Buftea

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea a fost constituită, la data de 05.01.2012, o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la incidentul petrecut la Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti-Otopeni.

Din primele cercetări a rezultat că, în  noaptea de 04/05 ianuarie 2012, în incinta aeroportului,  a avut loc un conflict între două grupuri de taximetrişti (unii dintre aceştia nefiind acreditaţi de către conducerea aeroportului de a practica taximetria în acea locaţie), context în care au fost distruse două autoturisme ce aparţineau unora dintre persoanele implicate în incident, fiind tulburată ordinea şi liniştea publică.

În timpul incidentului au fost trase 5 focuri de armă de către una dintre persoanele implicate în incident, cu un pistol cu bile de cauciuc, pistol pe care îl deţinea în mod legal.

În cauză au fost audiate mai multe peroane şi se efectuează, în continuare, cercetări în vederea identificării celorlalte persoane implicate în incident.

sursa: mpublic.ro

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti