Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Documentele in baza carora se acorda scutirea de la plata impozitului pentru cladirile reabilitate termic
09.01.2012 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

Secţiuni: Dreptul securitatii sociale, Fiscalitate, Lege 9
JURIDICE - In Law We Trust

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 9 din data de 5 ianuarie 2012 a  fost publicat Ordinul comun al ministrului dezvoltarii regionale si turismului, ministrului finantelor publice si ministrului administratiei si internelor nr. 2596/2867/299/2011 pentru completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 18/2009 privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte, aprobate prin Ordinul ministrului dezvoltarii regionale si locuintei, al ministrului finantelor publice si al viceprim-ministrului, ministrul administratiei si internelor, nr. 163/540/23/2009.

Actul normativ completeaza Normele metodologice de aplicare a OUG nr. 18/2009 privind cresterea performantei energetice a blocurilor de locuinte, precizand documentele ce trebuie depuse la autoritatea fiscala competenta de catre proprietarii apartamentelor din blocurile de locuinte si ai imobilelor care au executat lucrari de interventie pe cheltuiala proprie, in vederea acordarii scutirii de la plata impozitului pe cladiri sau reducerii acestuia.

Docomentele in baza carora se acorda scutirea sau reducerea sunt urmatoarele:
– autorizatia pentru executarea lucrarilor de interventie, emisa in conditiile legii;
– certificatul de performanta energetica sau, dupa caz, raportul de audit energetic in care sunt precizate masurile de interventie pentru reabilitarea termica;
– procesul-verbal de receptie la terminarea lucrarilor, intocmit in conditiile legii, prin care se constata realizarea masurilor de interventie recomandate de catre auditorul energetic in certificatul de performanta energetica sau, dupa caz, in raportul de audit energetic.

Prin exceptie de la prevederile de mai sus, autorizatia de construire nu se va solicita, respectiv nu se va depune pentru cladiri de locuit individuale la care s-au executat lucrari de reabilitare energetica a anvelopei si/sau a acoperisului – daca nu s-a schimbat sistemul constructiv al acestuia, respectiv terasa/sarpanta – la cladiri de locuit individuale cu cel mult 3 niveluri, care nu sunt monumente istorice clasate sau in curs de clasare, respectiv situate in afara zonelor de protectie a monumentelor si/sau a zonelor construite protejate stabilite potrivit legii.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti