« Selected
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

Pozitia CSM fata de judecatorii si procurorii actionari/asociati in societati comerciale
03.07.2006 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, cu unanimitatea voturilor membrilor prezenti, si-a insusit punctul de vedere al Directiei legislatie, documentare si contencios exprimat asupra adresei domnului Dumbrava Nicolae Horatius, judecator la Curtea de Apel Trgu Mures prin care solicita opinia directiei de resort cu privire la dispozitiile art. 8 alin. 1 lit. c) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, conform carora „judecatorilor si procurorilor le este interzis sa aiba calitatea de asociat sau de membru in organele de conducere, administrare sau control la societati civile, societati comerciale, inclusiv banci sau alte institutii de credit, societati de asigurare ori financiare, companii nationale, societati nationale sau regii autonome”.

Plenul a apreciat ca unica situatie, de exceptie, in care judecatorii si procurorii pot fi actionari sau asociati este cea rezultata din aplicarea legii de privatizare in masa, ceea ce duce la concluzia ca, de regula, judecatorilor si procurorilor le este interzis sa fie asociati sau actionari la societati comerciale.

 
Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD