Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Planul de actiune al MJ pentru punerea in aplicare a Codului de procedura civila, a Codului penal si a Codului de procedura penala


09.01.2012 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Ministerul Justiţiei a anuntat vineri, 6 ianuarie 2012, ca a transmis in aceeasi zi un proiect al planului de acţiune pentru punerea în aplicare a Codului de procedură civilă, a Codului penal şi a Codului de procedură penală, tuturor instituţiilor implicate: Parlament, Preşedinţie, Guvern, Consiliul Superior al Magistraturii, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Parchetul General, Direcţia Naţională Anticorupţie, Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, Ministerul Administraţiei şi Internelor, Ministerul Apărării Naţionale, potrivit unui comunicat al MJ.

Ministerul Justiţiei a elaborat proiectul de plan de acţiune în vederea pregătirii aplicării celor trei coduri şi totodată răspunzând unei recomandări a Comisiei Europene din raportul MCV din iulie 2011.

Contribuţiile instituţiilor implicate sunt aşteptate până la data de 16 ianuarie 2012. O formă consolidată a planului va fi transmisă Guvernului, spre aprobare.

În viziunea Ministerului Justiţiei, un astfel de plan trebuie să fie un amplu document interinstituţional, ce cuprinde măsuri şi termene viabile, care să pregătească sistemul judiciar pentru intrarea în vigoare a celor trei coduri.

Astfel, planul cuprinde următoarele direcţii de acţiune:

  • Definitivarea cadrului normativ necesar punerii în aplicare a noilor coduri;
  • Compatibilizarea cu noile coduri a cadrului normativ vizând organizarea sistemului judiciar;
  • Resurse umane: finanţarea posturilor, recrutarea personalului şi ajustarea schemelor de personal;
  • Formarea profesională a personalului;
  • Dezvoltarea infrastructurii şi a logisticii sistemului judiciar;
  • Campanii de informare şi de creştere a gradului de conştientizare a importanţei noilor coduri.

În viziunea Ministerului Justiţiei, definitivarea planului va fi reflectată pozitiv în rapoartele de monitorizare ale Comisiei Europene în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV).

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro