Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
 1 comentariu

Avocatul Poporului despre filmarea soferilor de catre politisti


9 ianuarie 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Avocatul Poporului, prof. univ. dr. Gheorghe Iancu, a declarat joi, 5 ianuarie 2012, pentru EvZ, ref. filmarea si inregistrarea de catre politist in cazul contravenientilor rutieri: „Există bază legală, dar modul de utilizare al acestor camere nu este legal! Fiecare are dreptul la imagine și Constituția reglementează acest lucru. Dacă consimţământul nu este expres şi neechivoc se încalcă art. 26 din Constituţia României care vorbeşte despre dreptul la viaţă intimă. Întrebarea corectă pe care trebuie să o pună polițistul este „Sunteți de acord să fiți filmat și înregistrat?”.

Deci, legea prevede că poți să le folosești, dar modul de folosire este ilegal. Câți știu că pot să se opună?”

Comisarul Lucian Diniță, seful Direcției Rutiere, a aratat: „Să ne formuleze întrebarea și să ne-o trimită! Șoferul are dreptul să refuze din moment ce i se aduce la cunoștință că este filmat.

Dar trebuie să se înțeleagă că noi folosim aceste camere ca pe un factor de prevenție. Îl prevenim pe șofer de corupție și acesta poate ști ce comportament să aibă. Poate să nu fie de acord cu filmarea, probabil dacă are ceva de ascuns.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică