Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 9 ianuarie 2012


9 ianuarie 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Flux informații

Conducere fara permis. Trimitere in judecata. PT Timis

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului BABICI NICOLAE-SEBASTIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul  fără a poseda permis de conducere, având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste 80 g/l alcool pur şi părăsirea locului accidentului.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 29.05.2011, aflat la volanul unui autoturism cu care se deplasa pe raza localităţii Grabaţ, inculpatul a accidentat-o pe partea vătămată L.I., care circula pe bicicletă. După impact, inculpatul Babici Nicolae-Sebastian a oprit să vadă ce s-a întâmplat, după care, observând că victima nu prezintă leziuni, a părăsit locul accidentului, fără a anunţa organele de poliţie.

După ce a fost stabilită identitatea conducătorului auto implicat în accident, organele de poliţie s-au deplasat la locuinţa inculpatului unde au constatat că acesta emana miros de alcool, motiv pentru care s-a procedat la testarea sa cu aparatul alcooltest care a indicat o valoare de 0,50 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În urma recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, a rezultat că inculpatul avea în sânge o îmbibaţie alcoolică de 1,00 g/l alcool pur la ora 0127, respectiv 0,85 g/l la ora 0227.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Timişoara.

***

Conducere fara permis. Trimitere in judecata. PT Timis

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului DAN VASILE-FLORIN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autoturism neînmatriculat,  fără a poseda permis de conducere şi având în sânge o îmbibaţie alcoolică peste 80 g/l alcool pur.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, la data de 25.09.2011, după ce a consumat alcool, inculpatul a urcat la volanul unui autoturism pe care nu erau aplicate plăcuţe de înmatriculare şi l-a condus pe raza comunei Cărpiniş deşi nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Totodată, inculpatul Dan Vasile-Florin a pierdut controlul volanului şi a intrat în coliziune cu un alt autovehicul parcat regulamentar.

În urma recoltării probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, a rezultat că inculpatul avea în sânge o îmbibaţie alcoolică de 1,55 g/l alcool pur la ora 0040, respectiv 1,35 g/l la ora 0140.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Timişoara.

***

Omor calificat, instigare la omor calificat şi proxenetism. Arestare. PT Giurgiu

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu au solicitat, la data de 07.01.2012, instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor:

– GEORGESCU NICUŞOR-DUMITRU sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat;

– DUMITRACHE LUIZA-GEORGIANA sub aspectul săvârşirii infracţiunii de instigare la omor calificat şi proxenetism, cerere admisă de instanţa de judecată, care a dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele celor doi pentru 29 de zile.

Totodată, procurorii au dispus luarea măsurii obligării de a nu părăsi localitatea pe o perioadă de 30 de zile faţă de inculpata minoră R.N.M., cercetată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

În perioada august-octombrie 2011, inculpata Dumitrache Luiza-Georgiana a beneficiat de pe urma victimei T.F.G. (în vârstă de 16 ani), de foloase materiale rezultate din practicarea de către aceasta din urmă a prostituţiei, activitate înlesnită de către inculpata Dumitrache Luiza Georgiana. Pentru că victima o ameninţase pe inculpata Dumitrache Luiza-Georgina că o va denunţa pentru săvârşirea infracţiunii de proxenetism, aceasta a luat hotărârea să o ucidă, determinându-i în acest scop pe inculpatul  Georgescu Nicuşor Dumitru (iubitul ei) şi inculpata R.N.M., să pună în aplicare acest plan.

Astfel, la data de 04.11.2011, au condus victima, din Alexandria (jud.Teleorman), într-o comună din judeţul Giurgiu, la domiciliul inculpatului Georgescu Nicuşor Dumitru, care, împreună cu inculpata R. N.M., au dus-o pe câmp, pe raza unei alte comune din judeţ, unde au ucis-o prin ştrangulare.

Pentru a-i dovedi inculpatei Dumitrache Luiza-Georgina că au ucis victima, i-au tăiat degetul arătător de la mâna dreaptă, după care au abandonat cadavrul victimei într-un canal de irigaţii. Cadavrul a fost descoperit la data de 28.12.2011, ulterior momentului în care  familia reclamase dispariţia acesteia de la domiciliu, fiind dată în urmărire naţională.

În cauză, cercetările au fost efectuate în colaborare cu ofiţeri de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu şi Inspectoratului de Poliţie Judeţean Teleorman, precum şi cu sprijinul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Explozie. Cercetari. PJ Targu Jiu

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a fost constituită o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la incidentul petrecut la data de 08.01.2012 la  spitalul din localitate, unde a avut loc o explozie.

Din primele cercetări a reieşit faptul că explozia produsă a fost rezultatul unor acumulări de gaze nearse pe coşul de evacuare al centralei spitalului, fără a fi înregistrate victime.  Ca urmare a deflagraţiei s-au produs pagube materiale în valoare de 100 lei (cinci geamuri de la camera centralei termice fiind sparte).

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Tâlhărie şi violare de domiciliu. Trimitere in judecata. PJ Balcesti

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Bălceşti au dispus, prin rechizitoriu, la data de 05.01.2012, trimiterea în judecată  a inculpaţilor B. E. I. ( minor, în stare de arest preventiv) şi IACOB FLORIN MIHAI (arestat în lipsă), sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie şi violare de domiciliu.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, s-a reţinut faptul că, în noaptea de 20/21.12.2011, cei doi inculpaţi au pătruns fără drept în locuinţa  părţilor vătămate M.M şi M.M.C., cărora le-au aplicat o serie de lovituri cu pumnii şi picioarele, cauzându-le leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 12 -14 zile îngrijiri medicale (pentru fiecare). Totodată, inculpaţii le-au sustras părţilor vătămate un portofel în care se afla suma de 450 euro şi trei carduri, precum şi două telefoane mobile.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare, Judecătoriei Bălceşti.

sursa: mpublic.ro

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică