Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Noi modificari ale declaratiilor de TVA si a modalitatii de depunere a acestora


11.01.2012 | JURIDICE.ro, DELOITTE TAX
Secţiuni: Fiscalitate
JURIDICE - In Law We Trust

Modificarile vizeaza urmatoarele declaratii:
– Decontul de TVA (Declaratia 300) – Ordinul 3665/2011;
– Declaratia recapitulativa privind livrarile/achizitiile/prestarile intracomunitare de bunuri si servicii (Declaratia 390);
– Declaratia informativa privind livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national (Declaratia 394) – Ordinul 3596/2011.

Decontul de TVA
Formatul declaratiei este modificat prin introducerea unor rubrici noi referitoare la:
– tranzactiile domestice supuse taxarii inverse (e.g. deseuri, cereale, etc.);
– livrarile/achizitiile de bunuri/servicii taxabile efectuate in Romania pentru care au fost emise facturi intre persoane inregistrate in scopuri de TVA in Romania.

Pentru persoanele impozabile inregistrate in scopuri de TVA care efectueaza numai operatiuni locale a fost introdusa posibilitatea de a opta, in anumite conditii, pentru o varianta simplificata a decontului de TVA.

Noul format al declaratiei este valabil incepand cu raportarile aferente lunii ianuarie 2012.

Declaratia 390
Incepand cu raportarea aferenta lunii decembrie 2011 se modifica atat programul informatic folosit pentru generarea declaratiei cat si modalitatea de depunere a acesteia.

Declaratia 394
Principala modificare se refera la perioada de raportare. Incepand cu 1 ianuarie 2012, aceasta va fi perioada fiscala folosita pentru depunerea decontului de TVA. Astfel, contribuabilii ce depun lunar decontul de TVA vor avea obligatia depunerii declaratiei 394 lunar. Modificarea este valabila incepand cu prima perioada de raportare a anului 2012.

Formularul declaratiei a fost modificat pentru a include si raportarea operatiunilor domestice supuse taxarii inverse.

Declaratia 394 va putea fi depusa si prinmijloace electronice de catre contribuabilii care detin un certificat calificat.

Incepand cu raportarile aferente lunii ianuarie 2012, decontul de TVA (declaratia 300), declaratia 390 si declaratia 394 depuse prin mijloace electronice se vor incarca pe www.e-guvernare.ro.

Pentru JURIDICE.ro, DELOITTE TAX

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro