« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
 
5 comentarii

Reglementari fundamentale in noul Cod civil si noul Cod de procedura civila – Bucuresti, 17-18 februarie 2012. UPDATE: Programul detaliat. UPDATE: Discount nou. UPDATE: ultima zi de inscriere
13.02.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

JURIDICE.ro vă invită la conferinţa extraordinară

Reglementări fundamentale în noul Cod civil şi în noul Cod de procedură civilă

Aula Magna, Palatul Facultății de Drept

București, 17-18 februarie 2012

Partener media: JURIDICE.ro. Evenimentul va fi transmis live online pe JURIDICE.ro. Înregistrarea va rămâne disponibilă online pe JURIDICE.ro. Inscrieri <<

UPDATE 13 februarie 2012: Ultima zi de inscriere pentru vizionarea online a evenimentului este miercuri, 15 februarie 2012, ora 20:00.
UPDATE 1 februarie 2012: Un discount suplimentar, pentru zece sau mai mulți participanți din partea aceleiași entități (pentru politica de discount vezi infra)
UPDATE 25 ianuarie 2012: Programul Conferintei

Asociaţia „Conferinţele Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti„, asociaţie constituită din cadrele didactice ale Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti, anunţă că în perioada 17-18 februarie 2012 va avea loc în Aula Magna a Palatului Facultăţii de Drept conferinţa „Reglementări fundamentale în noul Cod civil şi în noul Cod de procedură civilă„. Comunicările care vor fi prezentate au ca obiect noutăți fundamentale aduse de intrarea în vigoare a noului Cod civil şi a noului Cod de procedură civilă, inclusiv impactul acestora asupra altor ramuri de drept.

Lectorii conferinţei sunt cadre didactice ale Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti, inclusiv membri ai comisiilor de redactare a celor două noi coduri:

– prof. dr. Viorel Ciobanu
– prof. dr. Lucian Mihai
– prof. dr. Gheorghe Piperea
– prof. dr. Dragoş Sitaru
– prof. dr. Valeriu Stoica
– prof. dr. Virginia Vedinaş
– conf. dr. Marieta Avram
– conf. dr. Flavius Baias
– conf. dr. Bogdan Bulai
– conf. dr. Marian Nicolae
– conf. dr. Romeo Popescu
– conf. dr. Milena Tomescu
– lect. dr. Adriana Almăşan
– lect. dr. Radu Bogdan Bobei
– lect. dr. Traian Briciu
– lect. dr. Claudiu Buglea
– lect. dr. Răzvan Dincă
– lect. dr. Simona Gherghina
– lect. dr. Andreea-Teodora Stănescu
– lect. dr. Cristina Zamşa
– Bogdan Dumitrache
– Aladar Sebeni
– asist. dr. Claudiu Dinu
– asist. dr. George Ilie
– asist. dr. Raluca Mocanu
– asist. dr. Cristina Nicolescu
– asist. dr. Maria-Cristina Petre
– asist. dr. Şerban-Alexandru Stănescu
– asist. dr. Andrei Zarafiu.

La conferinţă sunt invitaţi să participe magistraţi, avocaţi, consilieri juridici, notari publici, executori, precum şi alte categorii de juriști și persoane interesate de modificările aduse de noul Cod civil şi noul Cod de procedură civilă. Accesul la conferinţă se face în urma plății unei taxe de participare, care va putea fi achitată până la data de 10 februarie 2012. Pentru magistrați și persoanele asimilate prin lege, taxa este de 200 lei / persoană. Pentru ceilalți participanți, taxa este de 400 lei / persoană, cu discount în cazul participării mai multor persoane din aceeași entitate; 380 lei / persoană pentru doi participanți; 350 lei / persoană pentru trei-nouă mulți participanți; 300 lei / persoană pentru zece sau mai mulți participanți.

Conferinţa face parte din categoria activităţilor de formare profesională continuă.

Pentru persoanele care participă direct la lucrările conferinței se vor emite atestate de participare, care pot fi ridicate în a doua zi a conferinței de la un desk special amenajat în acest scop.

Conform deciziei UNBR, avocații care participă direct la lucrări primesc, prin INPPA, în baza atestatului de participare, câte 15 puncte profesionale.

Taxa de participare nu este purtătoare de TVA şi, odată transferată, nu este returnabilă.
Plata taxei pentru participarea directă se efectuează prin transfer bancar în contul Asociaţiei „Conferinţele Facultăţii de Drept a Universităţii din Bucureşti”, IBAN RO47BRDE410SV94438074100, deschis la BRD, unitatea M. Kogălniceanu. În cadrul ordinului de plată, la rubrica „detalii” trebuie precizate numele şi prenumele persoanei / persoanelor pentru care se efectuează plata taxei de participare.
Factura aferentă plăţii poate fi ridicată în original în prima zi a conferinţei de la un desk special amenajat în acest scop.
Data limită de efectuare a tuturor plăţilor – 10 februarie 2012 inclusiv.

În vederea emiterii ecusoanelor conferinţei, se vor transmite prin e-mail, la adresa conferinta@drept.unibuc.ro, numele şi prenumele participantului/participanţilor, instituţia reprezentată, funcţia deţinută.

Detalii suplimentare pot fi obţinute de pe site-ul oficial al Facultăţii de Drept sau trimiţând un e-mail la adresa conferinta@drept.unibuc.ro.

Conferinţa va putea fi urmărită integral live online pe JURIDICE.ro, taxa fiind de 248 lei (inclusiv TVA) / persoană. Pentru a vă înscrie pentru acces online (live și acces la înregistrarea video) click aici.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Secţiuni/categorii: ANUNTURI, Drept civil, _CONTENT

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Au fost scrise până acum 5 de comentarii cu privire la articolul “Reglementari fundamentale in noul Cod civil si noul Cod de procedura civila – Bucuresti, 17-18 februarie 2012. UPDATE: Programul detaliat. UPDATE: Discount nou. UPDATE: ultima zi de inscriere”

 1. Marin BORCEA spune:

  Ce reduceri „substantiale” pentru „ceilalti participanti” :))

 2. Florin RADU spune:

  foarte „interesant”, „democratic” si „nedezincriminatoriu”: judecatorii si procurorii platesc 200 lei pt participare, iar avocatii si consilierii juridici, 400 lei.
  si asta in conditiile in care un judecator sau procuror castiga in medie vreo 6000-7000 lei/luna, pe cand multi avocati sau consilieri juridici, abia isi duc zilele cu vreo 600 – 700 lei (iar cei care castiga ceva mai mult, ajung pe la 1000-1200 lei).
  ce sa mai zic de stagiari, care aduc bani de acasa, ca sa isi plateasca datoriile la barou, finante, casa de sanatate etc.

 3. cetateanu spune:

  nu este nicio discriminare!
  doar comportamentul tipic mioritic: obedienta, linguseala…

 4. Luiza NEAGU spune:

  Sunt sigura ca distinsele cadre didactice ale Universitatii Bucuresti au reflectat mult pana au ajuns la concluzia ca magistratii trebuie sa plateasca mai putin.
  Sa inteleg ca avocatii si consilierii juridici suntem paria profesiilor juridice ?
  Oare cum e posibil ca Univeristatea Bucuresti sa se preteze la o asemnea atitutine jignitoare ? N-am facut toti aceeasi facultate ? Ce importanta are ca unii n-am optat pentru magistratura, ca ne-am dorit „libertatea” unei profesii liberale ?
  In conditiile in care avocatii si consilierii nu se bucura de acelasi tratament ca magistratii, refuz sa particip la aceasta gluma de conferinta.
  Sper ca si ceilalti avocati si consilieri sa se simta jigniti si sa-i lase pe stimatii profesori si magistrati singuri.

 5. Costel GÎLCĂ spune:

  Adevarul este ca nici eu nu inteleg de ce aceasta diferenta. Inteleg sa fie un tratament favorabil sa zicem, in favoarea fostilor absolventi ai Universitatii din Bucuresti, ca o recunoastere a faptului ca au trecut pe acolo. Care o fi fost logica acestei diferentieri? Mie imi scapa. Probabil ca o fi fost vreuna.

  Apoi nu inteleg de ce consilierii juridici trebuie sa plateasca mai mult decat magistratii in conditiile in care, cei din urma au de departe cele mai mici salarii, iar munca si raspunderea lor nu este deloc de neglijat.

  Felicitari pentru initiativa, se ridica la valoarea momentului, insa din pacate… aceasta deosebire de tratament este jenanta, pentru ca nu se intelege ratiunea…

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD