« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Consultare publica ref. drepturile pasagerilor pe transportul aerian
12.01.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor a anuntat ca a fost lansata o consultare publica de Comisia Europeana privind posibila revizuire a Regulamentului (CE) nr. 261/2004 al Parlamentului European si al Consiliului din 11 februarie 2004, care stabileşte reguli comune privind compensarea si asistenta acordate pasagerilor in cazul refuzului la îmbarcare si al anularii sau intarzierii zborurilor si de amendare a Regulamentului (CE) 889/2002 al Parlamentului European si al Consiliului din 13 mai 2002 de modificare a Regulamentului Consiliului (CE) nr. 2027/97 privind raspunderea operatorilor de transport aerian in caz de accidente.

Consultarea este propusa ca urmare a faptului ca protectia oferita pasagerilor prin Regulamentul (CE) nr. 261/2004 si prin Regulamentul (CE) nr. 889/2002 pare a nu fi suficienta. Mai mult decat atat, pasagerii nu primesc suficiente informatii cu privire la incidente si nici nu sunt asistati corespunzator. Adesea, acestia fie se afla in situatii ce nu sunt reglementate fie, atunci cand drepturile lor sunt clar prevazute nu le sunt respectate, iar pasagerii au posibilitati limitate sa obtina despagubiri.

 
Secţiuni: Content, Dreptul Uniunii Europene, Protecția consumatorilor | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD