Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

O noua jurisdictie in Franta


11 ianuarie 2012 | JURIDICE.ro, Cristiana BUDILEANU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Flux informații

Începând cu 1 ianuarie 2012 o nouă jurisdicție funcționează în Franța, și anume tribunalul corecțional pentru minori, care judecă minorii mai mari de 16 ani urmăriți pentru infracțiuni comise în recidivă și pedepsite cu cel puțin 3 ani închisoare, informează Ministerul Justiției și Libertăților din Franța.

Tribunalul corecțional pentru minori poate să pronunțe pedepse, măsuri și sancțiuni educative. Acest tribunal este pentru cei mai înrăiți infractori minori între 16 și 18 ani un semn al unei justiții care evoluează în funcție de vârsta lor, de personalitatea lor și de infracțiunile comise.

Tribunale corecționale pentru minori au fost create cu titlu de experiment în jurisdicția Curții de apel din Toulouse și din Dijon. Acestea judecă recidiviștii minori între 16 și 18 ani care au comis anumite infracțiuni grave stabilite de lege. Este vorba de infracțiuni pedepsite cu cel puțin 5 ani închisoare și care constituie violențe împotriva persoanei și a bunurilor.

Cristiana BUDILEANU
jurist, traducător autorizat

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică