Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

Catalin Predoiu s-a intalnit cu Ambasadorul Danemarcei
13.01.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 12 ianuarie 2012, ministrul Catalin Predoiu a avut o întrevedere cu E.S. Michael Sternberg, ambasadorul Danemarcei la Bucureşti, potrivit unui comunicat al MJ.

Întâlnirea a avut drept scop discutarea priorităţilor preşedinţiei daneze a Consiliului UE pe domeniul Justiţie şi Afaceri Interne (JAI). De asemenea, au fost discutate aspecte ce pregătesc participarea ministrului Justiţiei la reuniunea informală a Consiliului JAI ce va avea loc la Copenhaga în 26-27 ianuarie 2012.

Ministrul Justiţiei a prezentat diplomatului danez ultimele evoluţii ce ţin de agenda legislativă a ministerului, precum şi o sinteză a tuturor aspectelor cu relevanţă pentru monitorizarea europeană derulată în parteneriat cu Comisia Europeană în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV).

Au fost enumerate ca progrese majore: intrarea în vigoare a Codului Civil, adoptarea unor noi acte normative în materia promovării la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a răspunderii disciplinare a magistraţilor, finalizarea studiilor de impact pentru punerea în aplicare a Codurilor, dar şi a proiectului planului de implementare a Codurilor etc. În acest context, ministrul Justiţiei a subliniat necesitatea unei colaborări strânse pe perioada preşedinţiei daneze în materia reformei în Justiţie şi luptei anticorupţie, în contextul publicării, în cursul lunii februarie, a raportului intermediar MCV al Comisiei Europene.

Cătălin Predoiu: „Raportul din luna februarie este deosebit de important, atât în plan intern, deoarece va reprezenta o ilustrare succintă şi obiectivă a progreselor înregistrate în ultimul an, cât şi la nivel european, în contextul eforturilor tehnice şi diplomatice de aderare a României la spaţiul Schengen. Suntem convinşi că raportul va fi unul obiectiv şi corect, ca şi până acum, şi el va puncta progresele înregistrate de ţara noastră. În continuare, România va sprijini negocierile pe toate instrumentele aflate în dezbaterea Consiliului JAI, în special pachetul privind protecţia victimelor, proiectul de  directivă privind ordinul european de anchetă, proiectul de regulament privind competenţa, legea aplicabilă, recunoaşterea şi executarea hotărârilor judecătoreşti şi a actelor autentice în materie de succesiuni, precum şi celelalte instrumente tehnice aflate în curs de negociere.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.