Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Intrunirea Comisiei mixte de dialog social MJ – ANP – sindicate
13.01.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 12 ianuarie 2012, Ministerul Justiţiei a găzduit, la sediul instituţiei, întrunirea Comisiei mixte de dialog social Ministerul Justiţiei – Administraţia Naţională a Penitenciarelor – sindicate, potrivit unui comunicat al MJ.

Au fost abordate provocările cu care se confruntă sistemul penitenciar în prezent şi au trasat liniile de acţiune pentru perioada imediat următoare.

La propunerea Ministerului Justiţiei,  s-a agreat asupra necesităţii stabilizării sistemului prin organizarea de concursuri pentru ocuparea funcţiilor şi renunţarea la practica împuternicirilor, evidenţiindu-se avantajele pe care această acţiune le are asupra motivării angajaţilor, îmbunătăţirea considerabilă a performanţelor manageriale etc. În acelaşi trend, îmbunătăţirea condiţiilor de muncă trebuie privită în contextul mai amplu al creşterii calităţii vieţii în penitenciare.

În ceea ce priveşte formarea profesională, s-a stabilit că programele de pregătire profesională reprezintă o prioritate, iar ANP şi sindicatele trebuie să conlucreze pentru definirea în parteneriat a acestui proiect, în funcţie de nevoile sistemului.

Cătălin Predoiu: „În faţa provocărilor la nivel european pe care cu toţii le resimţim, sistemul penitenciar trebuie să îşi schimbe optica şi să aplice managementul schimbării, iar ANP şi sindicatele trebuie să funcţioneze ca parteneri în alocarea raţională a resurselor de care dispune sistemul. Problematica condiţiilor de deţinere a minorilor trebuie abordată frontal şi fără rezerve. Definirea clară a conceptului de parteneriat public-privat trebuie să se afle la vârful agendei dumneavoastră şi să devină resortul în jurul căruia vă organizaţi activitatea, întrucât presiunile bugetare, semnalele pe care le avem în ceea ce priveşte corupţia şi crima organizată, precum şi numărul deţiniţilor români încarceraţi în străinătate şi care, la un moment dat, vor fi aduşi în ţară, reprezintă provocări care trebuie să vă găsească pregătiţi. La fel, eficienţa administrativă a bazei materiale pe care o deţineţi poate fi îmbunătăţită printr-o acţiune concentrată, iar ocuparea posturilor prin concurs trebuie să ia locul împuternicirilor. Vă cer să respectaţi aceleaşi valori pe care le cer şi magistraţilor: performanţă şi integritate.”

În cadrul reuniunii, a fost reiterată disponibilitatea MJ de a spijini promovarea unor acte normative de natură să eficientizeze funcţionarea sistemului penitenciar. În acest sens, ANP, în parteneriat cu sindicatele, trebuie să definească nevoile sistemului şi modul raţional şi eficient de satisfacere a acestora.


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.