Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 12 ianuarie 2012
13.01.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicate parchete, Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Contrabanda şi trecerea ilegală a frontierei de stat. Trimitere in judecata. PJ Sighetu Marmatiei

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei au dispus, prin rechizitoriu, la data de 05.01.2012, trimiterea în judecată a inculpatului CIUBIKA MIHAILO – IURIOVICI (cetăţean ucrainean) sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecerea ilegală a frontierei de stat.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, în zilele de 29 şi 31.10.2011, inculpatul Ciubika Mihailo Iuriovici, împreună cu alţi patru cetăţeni ucraineni, a pătruns în România prin trecerea ilegală a frontierei de stat, pe direcţia localităţii Rona de Sus, judeţul Maramureş.

În acest context, a fost introdusă în ţară cantitatea de 9.996 de pachete de ţigări de provenienţă ucraineană.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului este de 108.227 lei.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Sighetu Marmaţiei.

***

Trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabanda. Arestare. PJ Sighetu Marmatiei

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei au dispus, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii KUTASEVYCI ATTILA VIKTOROVYCI, KUTASEVYCI VIKTOR VIKTOROVYCI şi KLANTIUK PETRO IVANOVYCI sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trecere ilegală a frontierei de stat şi contrabandă. Totodată, procurorii au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpaţilor, cerere admisă de magistraţii Judecătoriei Sighetu Marmaţiei care au admis propunerea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpaţilor pentru 30 de zile.

Din probele administrate în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 5.01.2012, în jurul orelor 1800, cei trei cetăţeni ucraineni împreună cu alte persoane din Ucraina au trecut ilegal frontiera de stat a României peste râul Tisa din judeţul Maramureş, introducând în ţară şi transportând cantitatea de 24.000 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană.

Cercetările continuă pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare.

***

Viol. Preluare cauza. PT Brasov

Prin referatul din data de 11.01.2012, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov, în temeiul art. 209 alin.41 din Codul de procedură penală, au dispus preluarea de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Zărneşti a dosarului privind pe CORCODEL ION cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al, s-a reţinut că  în dimineaţa zilei de 04.01.2012, în jurul orelor 0400 aflându-se într-o unitate turistică din localitatea Râşnov şi, profitând de imposibilitatea victimei  N.D. de a se apăra, inculpatul a întreţinut cu aceasta raporturi sexuale. În jurul orelor 500, victima a fost găsită  în stare de inconştienţă  în curtea unităţii  turistice, din probe stabilindu-se că aceasta a căzut de la etajul II al imobilului  în care era cazată.

Cauza a fost preluată avându-se în vedere circumstanţele acesteia, precum şi numărul redus de procurori de la această unitate locală de parchet.

***

Viol si incest. Trimitere in judecata. PT Valcea

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Vâlcea au finalizat cercetările şi au dispus, prin rechizitoriu, la data de 11.01.2012, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului DRĂGHICI MIHAI sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de viol şi incest.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, s-a reţinut faptul că, în perioada noiembrie 2010 – noiembrie 2011, inculpatul a întreţinut, prin constrângere, în mod repetat,  raporturi sexuale cu  fiica sa, partea vătămată D.E.A. (în vârsta de 13 ani).

Reamintim că,  la data de  21.12.2011, procurorii au solicitat arestarea preventivă a inculpatului, măsură admisă de magistraţii Tribunalului Vâlcea

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare, Tribunalului Vâlcea.

***

Femei intepate cu un ac. Cercetari. PJ sector 6

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 a fost înregistrat azi, 12.01.2012, un dosar penal în care se efectuează cercetări în legătură cu incidentul petrecut în Bucureşti, în tramvaiul 41.

Din primele cercetări a rezultat că în ziua de 05.01.2012, în timp ce se deplasa cu tramvaiul, în zona cartierului Drumul Taberei, partea vătămată (o tânără) a fost înţepată cu un ac de un bărbat, după care acesta a coborât la prima staţie.

Totodată, a rezultat că şi alte 5 persoane (de sex feminin) fuseseră anterior victime ale aceluiaşi tip de agresiune.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirii răspunderii judiciare.

>> sursa: mpublic.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti