Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

bpv GRIGORESCU STEFANICA a reprezentat cu succes Primaria Municipiului Bucuresti
13.01.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: C. administrativ, Content
JURIDICE - In Law We Trust

bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ a obținut pentru Primăria Municipiului București o sentință favorabilă împotriva reclamantului Sema Parc S.A., în litigiul inițiat de această societate pentru anularea autorizației de construire nr. 209/21.06.2010, emisă de către Primăria Municipiului București.

Primăria Municipiului București a demarat în anul 2010 un proiect de infrastructură edilitară de mare anvergură menit să implementeze o soluție integrată de sistematizare a traficului rutier din București și zonele adiacente. O primă etapă prevăzută de acest proiect vizează decongestionarea traficului de pe Bulevardul Iuliu Maniu, prin crearea unei căi alternative de intrare/ieșire de pe autostrada A1, prin construirea unei legături între Splaiul Independenței și autostrada A1. Conform autorizației de construire nr. 209/21.06.2010, aceste lucrări impun, printre altele, o soluție de trafic prevăzută pentru supratraversarea Dâmbovitei.

Sema Parc a solicitat anularea autorizației de construire nr. 209/21.06.2010, act administrativ ce prevede autorizarea, în regim de urgență, a lucrărilor de construire, pentru ,,penetrare în Municipiul București a autostrăzii București Pitești – Splaiul Independenței – Lucrări pregătitoare pod hobanat peste Dâmbovița între Str. Piatra Craiului și Șos. Virtuții’’. Începând cu anul 2006, societatea contestatoare dezvoltă un proiect imobiliar în zona Splaiul Independenței-Semănătoarea, iar contestatia depusă de aceasta, în anul 2010, susține faptul că soluția de trafic prevăzută pentru supratraversarea râul Dâmbovița, în cadrul proiectului de infrastructură dezvoltat de Municipalitate, are implicații nedorite asupra respectivului proiect imobiliar, afectând gradul de funcționalitate și profitabilitate a acestuia.

bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ a obținut respingerea solicitării Sema Parc, instanța de fond considerând-o drept neîntemeiată, prin sentința nr. 4449/22.12.2011, în sensul admiterii continuării proiectului de infrastructură demarat de Primăria Municipiului București. Reclamantul a fost reprezentat în instanță de către avocații de la Țuca, Zbârcea & Asociații.

Echipa bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ a fost formată din Daniel Ștefănică, avocat partener, coordonatorul departamentului de litigii și arbitraj din cadrul societății de avocatură, și avocatul Șerban Dumitrescu.            bpv GRIGORESCU ȘTEFĂNICĂ reprezintă Primaria Municipiului București și în litigiile declanșate de către Asociația Salvați Bucureștiul prin care aceasta încearcă să blocheze în instanță proiectul “Diametrala Buzești-Berzei-Uranus”.

bpv GRIGORESCU ŞTEFĂNICĂ este o societate românească de avocaţi creată prin fuziunea societăţilor bpv GRIGORESCU şi Ştefănică & Florea ce a avut loc în martie 2011. Societatea oferă servicii de consultanţă juridică şi reprezentare în domeniile de dreptul concurenţei, drept bancar şi financiar, drept societar şi comercial, litigii şi arbitraj, dreptul muncii şi pensii, energie, mediu şi autorizaţii, drept european, fuziuni şi achiziţii, achiziţii publice şi concesiuni, drept imobiliar şi al construcţiilor, drept fiscal. bpv GRIGORESCU ŞTEFĂNICĂ este membru fondator al bpv LEGAL, o alianţă de societăţi independente de avocatură în domeniul comercial, reprezentată în Bratislava, Bruxelles, Bucureşti, Budapesta, Praga şi Viena, care oferă servicii de consultanţă juridică multijurisdicţională în Centrul şi Estul Europei.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti