Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Protocol de cooperare intre Ministerul Public si Procuratura Generala a Federatiei Ruse
16.01.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicate parchete, Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 12 ianuarie 2012, a avut loc la Moscova, semnarea unui protocol de cooperare între  Ministerul Public din România şi Procuratura Generală a Federaţiei Ruse, potrivit unui comunicat al PICCJ.

Documentul a fost semnat de doamna Laura Codruţa Kövesi, Procuror General al României şi de Yuri Yakovlevich Chaika, Procuror General al Federaţiei Ruse.

Obiectul principal al protocolului îl constituie cooperarea judiciară internaţională în materie penală, formarea profesională, activitatea ştiinţifică şi de cercetare în probleme de interes comun şi se va realiza prin consultări, ateliere de lucru pe probleme de cooperare judiciară internaţională în materie penală, schimb de  materiale metodologice, literatură juridică, întâlniri ale experţilor şi specialiştilor, în scopul realizării schimbului de experienţă şi al discutării problemelor de interes comun, inclusiv a celor prezentate  în cadrul forumurilor şi organizaţiilor internaţionale.

Cooperarea va fi realizată conform competenţelor rezultate din legislaţia naţională şi internaţională, aplicabilă fiecărei părţi, în domeniile: combaterii criminalităţii organizate, terorismului, corupţiei, traficului ilicit de arme, stupefiante şi substanţe psihotrope, a traficului de persoane, a infracţiunilor economice, a celor din domeniul tehnologiei informaţiilor şi a altor tipuri de infracţiuni care prezintă o ameninţare gravă la adresa societăţii.

Semnarea protocolului între cele două instituţii judiciare a avut loc în contextul celei de-a 290-a aniversări de la data înfiinţării Serviciului Rus de Procuratură.

Vineri, 13 ianuarie 2011, doamna Laura Codruţa Kövesi, Procuror General al României a participat, alături de şefii delegaţiilor prezente la evenimentul aniversar, la întâlnirea cu domnul Dmitri Anatolievici Medvedev, Preşedintele Federaţiei Ruse.

Din delegaţia română a mai făcut parte domnul Marius Iacob, Prim adjunct al Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti