Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 13 ianuarie 2012


16 ianuarie 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Flux informații

Trafic de influenta. Trimitere in judecata. PT Maramures

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au dispus, prin rechizitoriu, la data de 11.01.2012, trimiterea în judecată a inculpatului GHIULAI GHEORGHE sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat următoarea situaţie de fapt:

Inculpatul Ghiulai Gheorghe a pretins şi a primit suma de 1.200 lei şi 1.200 Euro, susţinând că are influenţă asupra unor funcţionari publici din cadrul Primăriei şi respectiv Consiliului Local al Municipiului Baia Mare pentru a-i determina pe aceştia să facă acte ce intrau în atribuţiile de serviciu (aprobarea repartizării unor locuinţe sociale).

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Maramureş.

***

Proxenetism. Arestare. PJ Targu Jiu

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului TAȘCĂU MARIUS-VIOREL sub aspectul săvârşirii infracţiunii de proxenetism. Magistraţii Judecătoriei Târgu Jiu au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului, pentru o perioadă de 15 zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, inculpatul Taşcău Marius-Viorel, în perioada septembrie 2011- ianuarie 2012, a înlesnit şi a obţinut foloase materiale de pe urma practicării prostituţiei de către două minore, pentru care intermedia legături cu diferiţi bărbaţi cu care victimele întreţineau relaţii sexuale în schimbul unor sume de bani, o parte din bani revenindu-i şi acestuia.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirea răspunderii penale.

***

Evaziune fiscală, folosirea bunurilor sau creditului societăţii în interes contrar acesteia şi bancrută. Trimitere in judecata. PT Buzau

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului GATTO MARINO sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, folosirea bunurilor sau creditului societăţii în interes contrar acesteia şi bancrută.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat faptul că, inculpatul Gatto Marino, în calitate de administrator al unei societăţi comerciale, în ianuarie 2008 a reţinut fără a vira în termen legal de 30 de zile de la scadenţă suma de 25.305 lei reprezentând impozite şi contribuţii cu reţinere la sursă.

Totodată, în perioada 2005-2008, inculpatul a înregistrat în evidenţa contabilă a societăţii cheltuieli fictive de consultanţă tehnică în valoare de 1.753.570,54 lei, care a avut ca efect diminuarea masei impozabile şi majorarea cheltuielilor deductibile, respectiv, sustragerea de la plata către bugetul statului a unui impozit pe profit de 280.571,38 lei şi a unui TVA de 20.915,98 lei.

De asemenea, inculpatul Gatto Marino a efectuat plăţi către 3 persoane fizice nerezidente care au realizat venituri în România şi nu a virat la bugetul statului suma de 132.535,83 lei reprezentând impozit pe veniturile realizate.

Prejudiciul cauzat, astfel, bugetului consolidat al  statului este în cuantum de 459.328,19 lei.

Din probatoriul administrat în cauză a mai rezultat că inculpatul, în calitate de fost administrator al aceleiaşi societăţi comerciale, în perioada 2005-2008, a transferat disponibilităţile financiare ale acestei societăţi către altă societate în care avea interese direct sau indirect, în sumă totală de 1.163.860,20 lei, ceea ce a dus la falimentarea societăţii.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Buzău.

***

Intepaturi cu seringa. Continuare cercetari. Arestare. PJ sector 6

În continuarea cercetărilor în cauza în care mai multe femei au fost agresate în mijloacele de transport în comun, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 au solicitat, la data de 13.01.2012, instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului NISTOR TONI – CĂTĂLIN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri contra ordinii şi liniştii publice.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 6 au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în perioada septembrie 2011 – ianuarie 2012, inculpatul, aflat în diferite mijloace de transport în comun (inclusiv metrou) sau în staţiile aferente acestora, cu un ac de tip „bold” a înţepat şase persoane de sex feminin. Atât modul de operare, cât şi temerea părţilor vătămate sau a potenţialelor victime de a contacta diferite boli, în ipoteza în care inculpatul ar mai fi săvârşit şi alte asemenea fapte, au produs o puternică stare de insecuritate socială, care impunea o reacţie fermă din partea autorităţilor.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirea răspunderii judiciare.

***

Accident de circulatie.  Cercetari. PJ Slobozia

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slobozia a fost înregistrată o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la un accident de circulaţie ce a avut loc pe raza comunei Scânteia, judeţul Ialomiţa.

Din primele cercetări a rezultat că, în seara zilei de 11.01.2012, în jurul orelor 2100, un autoturism a lovit un arbore ce se afla căzut pe partea carosabilă, din impact rezultând decesul a două persoane.

De asemenea, în acelaşi context, un alt autoturism a lovit acelaşi arbore, din impact rezultând vătămarea corporală a celor patru persoane din autovehicul.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Tentativa la omor calificat. Arestare. PT Maramures

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş au înaintat, la 10.01.2012, instanţei de judecată, propunerea de arestare preventivă a inculpatului TURCUŞ GHEORGHE sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor calificat.

Instanţa de judecată a admis cererea procurorilor şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe o perioadă de 29 de zile, pe numele inculpatului Turcuş Gheorghe.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a relevat faptul că, la data de 30.12.2011, în jurul orei 2330, inculpatul Turcuş Gheorghe i-a aplicat părţii vătămate D.G.I. şapte lovituri cu toporul, în zona capului, producându-i leziuni care i-au pus viaţa în pericol.

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Tentativă la omor calificat. Trimitere in judecata. PT Galati

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi  au dispus, la data de 10.01.2012, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului JALBĂ ŞTEFĂNICĂ sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor calificat (cu reţinerea stării de provocare).

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, la data de 31.08.2011, pe fondul unui conflict precum şi datorită stării de provocare, a aplicat părţii vătămate P.M. două lovituri cu corp contondent alungit (furcă), inclusiv în cap, producându-i un traumatism cranio-cerebral, cu plagă cranio-duro-cerebrală frontală dreapta şi fractură cominutivă cu înfundare frontală dreapta, leziuni ce au pus în primejdie viaţa acesteia.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Galaţi.

***

Precizare cauza santaj. PJ sector 4

Prin Rezoluţia Secţiei 15 Poliţie, confirmată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 4 Bucureşti, s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de Dincă Remus Petrică pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj.

La data de 29.11.2011, organele judiciare din cadrul Secţiei 15 Poliţie s-au sesizat din oficiu faţă de numitul Balint Nuţu-Mario cu privire la săvârşirea infracţiunii de cămătărie, cauză aflată în supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 4 Bucureşti.

După conexarea celor două cauze, prin ordonanţa procurorilor  Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti s-a dispus extinderea cercetărilor şi începerea urmăririi penale faţă de Balint Nuţu Mario şi Bădoi Ricardo pentru săvârşirea infracţiunii de cămătărie, respectiv faţă de Ion Dănuţ pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj.

În cauză, după conexare, prin ordonanţa din data de 14.12.2011, procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii Balint Nuţu Mario – pentru săvârşirea infracţiunii de cămătărie, şi Dincă Remus Petrică – pentru săvârşirea infracţiunii de şantaj şi au propus luarea măsurii arestării preventive faţă de aceştia.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 4 Bucureşti au respins propunerea de arestare preventivă a inculpatului Balint Nuţu Mario şi, după disjungerea  cauzei cu privire la inculpatul Dincă Remus Petrică şi formarea unui alt dosar, prin încheiere s-a admis propunerea de arestare preventivă a inculpatului  Dincă Remus Petrică.

Recursul procurorilor formulat în cauză a fost admis de către instanţa de control judiciar, astfel încât Tribunalul Bucureşti, Secţia I Penală, a dispus arestarea preventivă a inculpatului Balint Nuţu Mario, pentru o perioadă de 29 zile.

Aşadar, învestirea  magistraţilor instanţei competente, cu propunere de arestare preventivă, a vizat  infracţiunile de cămătărie, respectiv şantaj, reţinute în sarcina celor doi inculpaţi.

Ca atare, în limitele învestirii şi conform competenţelor procesuale, magistraţii instanţelor de judecată s-au pronunţat în raport cu inculpaţii şi infracţiunile reţinute în sarcina acestora, pentru care, până în acel moment al urmăririi penale, a rezultat existenţa indiciilor rezonabile.

Astfel, în raport cu alte fapte şi persoane, cercetările fiind în curs, relatările apărute în mass-media la data de 05.01.2012 respectiv la data de 09.01.2012 sunt inoportune.

sursa: mpublic.ro

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică