Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

Curtea de Apel Oradea a sesizat CJUE in vederea pronuntarii unei hotarari preliminare in materia fiscala


16 ianuarie 2012 | JURIDICE.ro, Cosmin Flavius COSTAS

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

1. Prin încheierea din 13 decembrie 2011, în temeiul art. 267 par. 3 TFUE, Curtea de Apel Oradea – Secţia a II-a Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal a sesizat Curtea de Justiţie a Uniunii Europene prin intermediul unei acţiuni preliminare.

Cauza a fost înregistrată la Curtea de Justiţie sub numărul C-663/11.

2. Întrebările formulate privesc în esenţă compatibilitatea legislaţiei naţionale şi a practicii administrative a organelor fiscale din România cu prevederile Directivei 92/12/CEE, respectiv cu principiul neutralităţii fiscale şi principiile echivalenţei şi efectivităţii.

Cosmin Flavius COSTAS
Facultatea de Drept, UBB Cluj-Napoca
Avocat, Baroul Arad

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii