Secţiuni » Arii de practică » Protective » Drept civil
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Modificarea unor prevederi din Legea privind taxele judiciare de timbru


16 ianuarie 2012 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept civil, Noutăți legislative

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 27 din data de 12 ianuarie 2012 a  fost publicata Legea nr. 20/2012 pentru modificarea Legii nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru.

Actul normativ completeaza unele prevederi din Legea nr. 146/1997 privind taxele judiciare de timbru, introducand precizarea ca in cazul opozitiei la executare taxa de timbru se calculeaza in acelasi mod ca si in cazul contestatiei la executare silita.

Astfel, in cazul contestatiei la executarea silita si al opozitiei la executare, taxa se calculeaza la valoarea bunurilor a caror urmarire se contesta sau la valoarea debitului urmarit, cand acest debit este mai mic decat valoarea bunurilor urmarite. Taxa aferenta acestei contestatii nu poate depasi suma de 194 lei, indiferent de valoarea contestata.

De asemenea, legea abroga si dispozitiile art. 8 ind. 1 din Legea nr. 146/1997 care au fost declarate neconstitutionale prin Decizia Curtii Constitutionale nr. 1202/2010.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică