Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC
6 comentarii

SVS & PARTNERS confirma titlul gratuit al servitutii pentru reteaua COLTERM. UPDATE
07.03.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

COLTERM – societatea de termoficare din Timisoara a obtinut prin reprezentantii legali, societatea de avocati SVS&Partners o importanta hotarare judecatoareasca a Tribunalului Timis, ce o scuteste de plata a milioane de euro catre un important grup de firme din domeniul constructiilor, care i-a cerut in instanta despagubiri pentru conductele ce traverseaza  proprietatea acestuia.

Grupul a solicitat daune de peste 1,5 milioane EURO pentru ca o conducta ce ocupa 719,34 mp, parte a retelei de termoficare a orasului Timisoara, l-ar fi  impiedicat sa construiasca pe un teren care a fost atribuit in proprietate unei companii apartinatoare, printr-o Hotarare de Guvern datand din 1991.  Raportul de expertiza contabila judiciara efectuat in dosar, releva ca pretentiile solicitate de reclamant, retroactiv, incepand  cu anul 2003 se cifrau la peste 15.000 euro / luna.

„Deschis initial in 2006, am preluat acest dosar in 2009 si acum l-am dus la bun sfarsit pentru COLTERM,  societate publica care ar fi fost altminteri nevoita sa plateasca unei companii private sume de ordinul sutelor de mii si chiar milioanelor de euro, pentru simplul fapt ca reteaua de termoficare care deserveste casele timisorenilor ocupa o mica parte a unui teren de peste 13.000 mp,  dobandit in proprietate printr-o hotarare de guvern in 1991”, declara av. Alin Speriusi-Vlad partener fondator al SVS&Partners.

Coordonatorul grupului de avocati care a aparat interesele COLTERM a aratat in instanta ca nu se poate vorbi in cauza de fata despre o vatamare a dreptului de proprietate al reclamantei asupra acestui imobil intrucat dobandirea imobilului s-a realizat cu titlu gratuit exact in forma in care se gaseste si azi in patrimoniul companiei respective, adica traversat de retelele de termoficare concesionate astazi de municipalitate catre COLTERM. Astfel, inca din momentul impropietaririi prin H.G. 834/ 1991, terenul companiei reclamante este grevat de un drept de servitute cu titlu gratuit constituit prin destinatia proprietarului, statul roman, drept care ulterior a fost transmis Municipiului Timisoara in baza legii nr. 213/1998; in prezent ca urmare a incheierii contractului de concesiune cu COLTERM, exercitarea acestui drept de servitute cu titlu gratuit se realizeaza de catre societatea de termoficare.

„S-a incercat practic o schimbare a regimului servitutii din una cu titlu gratuit in oneros, afirma av. Alin Speriusi-Vlad. Dreptul de proprietate al societatii comerciale reclamante,  care se pretinde a fi nelimitat si incalcat, este de fapt afectat de o servitute legala cu titlu gratuit din chiar momentul constituirii sale. Cu alte cuvinte, este de notorietate pentru timisoreni ca acele conducte masive si foarte vizibile care parcurg strada Demetriade de-a lungul terasamentului si viaductului de cale ferata au fost edificate pe acel amplasament la sfarsitul anilor 1970, si se gaseau acolo in momentul improprietaririi companiei private cu terenul respectiv- conductele ramanand insa ale statului, datorita utilitatii publice pe care si-o pastreaza pana in prezent ”, concluzioneaza partenerul societatii de avocati SVS & Partners.

***

SVS & Partners este o societate civila, profesionala de avocati, situata in Timisoara care sustine prin servicii de consultanta juridica si solutii strategice, interesele legitime ale operatorilor comerciali din vestul Romaniei. In acord cu sistemele de lucru si bunele practici corporatiste, SVS & Partners, contribuie la consolidarea si dezvoltarea durabila a companiilor, avand capacitatea de a solutiona la timp, situatii juridice complexe in domeniile dreptului societar, analizei tranzactionale, auditului fiscal, asistentei investitionale sau a contenciosului administrativ.

***

SC COLTERM SA este societatea locala de termoficare din Timisoara, unul dintre cei mai mari operatori din tara ce activeaza pe piata productiei si distributiei de energie, furnizand agent termic la peste 224.000 de locuitori, reprezentând 73% din populaţia oraşului, precum şi la majoritatea instituţiilor publice şi sectoarelor de servicii.

UPDATE, 7 martie 2012: Curtea de Apel Timisoara a decis sa mentina hotararea Tribunalului Timis in procesul in care este implicata SC Compania Locala de Termoficare COLTERM SA Timisoara. CA a respins apelul formulat de catre grupul de firme ce a solicitat daune de peste 1,5 milioane EURO pentru ca o conducta ce ocupa 719,34 mp, parte a retelei de termoficare a orasului Timisoara  l-ar fi impiedicat sa construiasca pe un teren care a fost atribuit in proprietate, printr-o Hotarare de Guvern datand din 1991.

Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Au fost scrise până acum 6 de comentarii cu privire la articolul “SVS & PARTNERS confirma titlul gratuit al servitutii pentru reteaua COLTERM. UPDATE”

 1. av.tm. spune:

  Felicitari dlui avocat Sarafolean! ca de obicei, dl Speriuși isi aloca niste merite care nu i se cuvin.

  • Andrei PAP spune:

   Ma vad nevoit sa intervin intrucat vorbiti in necunostinta de cauza, iar comentariul dvs este cel putin rautacios, daca nu chiar defaimator.

   Intamplator sunt colaboratorul SVS & PARTNERS (Speriusi-Vlad, Sasu si Asociatii) si cunosc foarte bine amanunte din dosarul la care s-a facut referire in articol, respectiv cat s-a lucrat si cine a lucrat la el, insa nu e cazul sa intram in detalii.

   Referitor la domnul avocat pe care l-ati felicitat, nu imi permit sa fac afirmatii (cu aceeasi usurinta cu care o faceti dvs. la adresa colegului meu Alin Speriusi-Vlad), in primul rand pentru ca mi-a fost totusi coleg, iar in al doilea rand din respect fata de clientii dansului de care „s-a ocupat” cat timp a activat in cadrul societatii noastre de avocatura.

   Conchid prin a sublinia ca din articolul de mai sus nu reiese meritul unei anume persoane pt susccesul COLTERM (astfel cum incercati dvs sa scoatei in evidenta), ci este munca intregii echipe SVS & PARTNERS, a. i. sustin cu tarie ca al dvs. comentariu este rautacios si defaimator, atitudine ce nu face cinste unei persoane care pretinde ca are pregatire juridica (v. av.tm.)

 2. Societatea civila de avocati „SVS & Partners” NU exista in tabloul avocatilor din Baroul Timis. Şi nici „Speriusi-Vlad, Sasu si Asociatii” nu exista.

  Iar Andrei Pap o fi colaborator, doar ca este atât de „întâmplător” încât nici nu a fost declarat la Baroul Timiş.

  Verificaţi tabloul baroului ca să înţelegeţi despre ce vorbesc.

  Deci este destul de greu să înţeleg cine mai este avocat pe aici.
  Mai mult partenerii sau mai mult asociaţii… sau colaboratorii?

  Ar trebui puţin mai multă rigoare în exprimare.

  • Andrei PAP spune:

   Va „laudam” la un moment dat ca depuneti eforturi majore MODERAT. Chiar credeam ca ati mai progresat…

   Dupa cum ati remarcat, sunt „atat de intamplator” incat cineva ca dvs nu este capabil sa ma gaseasca pe vreun tablou al avocatilor daca nu cauta (in structura) unde trebuie 🙂

   In incheiere, va reamintesc o vorba din popor care sper sa va calauzeazsca intreaga dvs activitate: MODERAT

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.