Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii

Anul Dragonului de apa, sau despre furia retinuta
20.01.2012 | JURIDICE.ro, Andrei SĂVESCU

JURIDICE - In Law We Trust

Așa am citit într-un horoscop, pe Internet, că anul chinezesc care începe la data de 21 ianuarie 2012 și se termină la data de 9 februarie 2013 este caracterizat de „furie reținută”. Firește, eu nu citesc horoscopul, sunt sigur că nici dumneavoastră, ziceam doar așa, că se nimerește, iata cum:

Dragonul este o entitate fantastică și fioroasă care zboară prin imaginația noastră amenințând cu foc și pară tot ce mișcă. Pare să aibă o fire destul de conflictuală dânsul. Normal, cui i-ar conveni să fâlfâie pe deasupra plaiurilor înmiresmate, pline de oameni harnici și cuminți, fără să se poată sătura cum se cuvine? Un dragon bănuim că trebuie să manânce foarte mult ca să obțină energia necesară pentru a zbura cu un trup așa de mare! De unde atâta hrană? Sunt așa de mulți oameni pe Pământ că abia ne ajunge nouă. Așa încât pe bună dreptate dragonul este plin de nervi, cine n-ar fi în locul lui?!

Anul care începe este unul chinezesc, se pare. Noi, românii, europeni de renume, suntem pe marginea continentului, cam în calea talazurilor, noroc că suntem obișnuți strămoșește cu această poziție. În plus, am observat că în Anul Dragonului de apă s-a născut Vladimir Putin, ceea ce nu este puțin lucru.

Dar drăguțul de dragon de apă este ceva special, oceanul este un ecosistem care poate reține în adâncurile lui imense chiar și furia unui dragon recalcitrant, cred.

Pe timp de criză, când apele sunt tulburi (din cauza dragonului transacvatic, de bună seamă) se pescuiesc pești buni. Pofta bună și mult succes în aducerea la îndeplinire a planurilor de supraviețuire în 2012!

dr. Andrei SĂVESCU
coord. JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.