Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiTop LegalAvocaţiConsilieri juridiciExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
Banner BA-01
Banner BA-02
Flux informații

bpv GRIGORESCU STEFANICA obtine anularea unei proceduri de achizitie publica initiata de CFR Calatori S.A.

18 ianuarie 2012 | JURIDICE.ro

bpv GRIGORESCU ŞTEFĂNICĂ a obţinut din partea Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (C.N.S.C.) o decizie favorabilă pentru Romprest Servicii Integrate în litigiul iniţiat de aceasta împotriva Societăţii Naţionale de Transport Feroviar Călători (S.N.T.C.F.) “CFR Călători” S.A. – Regionala de Transport Feroviar de Călători Muntenia (în prezent, Regionala de Transport Feroviar de Călători Muntenia – “R.T.F.C. Muntenia”). Decizia este obligatorie pentru părţi şi prevede anularea procedurii de achiziţie publică şi a anunţului de participare nr. 131890/9.12.2011.

Avocaţii bpv GRIGORESCU ŞTEFĂNICĂ au contestat, în numele Romprest Servicii Integrate, procedura de achiziţie publică organizată de “R.T.F.C. Muntenia” în vederea atribuirii contractului de servicii având ca obiect “Salubrizare vagoane de călători la Revizia de Vagoane Bucureşti Griviţa”. Contestaţia a combătut necesitatea şi legalitatea anunţului de participare nr. 131890/9.12.2011, în condiţiile în care serviciile solicitate prin acesta sunt deja incluse, în totalitate, în pachetul de servicii pe care achizitorul le-a atribuit deja către Romprest Servicii Integrate printr-un contract aflat în derulare pana în anul 2015.

Întrucât obiectul contractului ce urma a se atribui prin noua procedură de achiziţie publică consta în „servicii de salubrizare radicală, normală, curentă şi intermediară vagoane de călători la Revizia de Vagoane Bucureşti Griviţa, C.N.S.C. a concluzionat că, în prezent, autoritatea contractantă desfaşoară simultan un contract de servicii executat parţial şi o nouă procedură de atribuire prin licitaţie deschisă, ambele având acelaşi scop, prestarea de servicii de salubrizare în vagoane. În baza OUG nr. 34/2006, C.N.S.C. a dat câştig de cauză contestaţiei formulate de Romprest Servicii Integrate, stabilind, ca principiu, faptul că o autoritate contractantă/un achizitor nu poate demara o nouă procedură de achiziţie publică dacă, în acelaşi timp, derulează alte contracte având acelaşi obiect (aceleaşi servicii, bunuri sau lucrări) şi dispunând, pe cale de consecintă, anularea întregii proceduri iniţiată prin publicarea anunţului de participare nr. 131890/9.12.2011.

Echipa bpv GRIGORESCU ŞTEFĂNICĂ a fost formată din Daniel Ştefănică, avocat partener, coordonatorul departamentului de litigii şi arbitraj din cadrul societăţii de avocatură, şi avocatul Alberto Văduva.

***

bpv GRIGORESCU ŞTEFĂNICĂ este o societate românească de avocaţi creată prin fuziunea societăţilor bpv GRIGORESCU şi Ştefănică & Florea ce a avut loc în martie 2011. Societatea oferă servicii de consultanţă juridică şi reprezentare în domeniile de dreptul concurenţei, drept bancar şi financiar, drept societar şi comercial, litigii şi arbitraj, dreptul muncii şi pensii, energie, mediu şi autorizaţii, drept european, fuziuni şi achiziţii, achiziţii publice şi concesiuni, drept imobiliar şi al construcţiilor, drept fiscal. bpv GRIGORESCU ŞTEFĂNICĂ este membru fondator al bpv LEGAL, o alianţă de societăţi independente de avocatură în domeniul comercial, reprezentată în Bratislava, Bruxelles, Bucureşti, Budapesta, Praga şi Viena, care oferă servicii de consultanţă juridică multijurisdicţională în Centrul şi Estul Europei.

Citeşte mai mult despre , , ! Pentru condiţiile de publicare pe JURIDICE.ro detalii aici.
Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership