Varia
JURIDICE

bpv GRIGORESCU STEFANICA obtine anularea unei proceduri de achizitie publica initiata de CFR Calatori S.A.
18.01.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: VARIA (alte surse)
JURIDICE - In Law We Trust

bpv GRIGORESCU ŞTEFĂNICĂ a obţinut din partea Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (C.N.S.C.) o decizie favorabilă pentru Romprest Servicii Integrate în litigiul iniţiat de aceasta împotriva Societăţii Naţionale de Transport Feroviar Călători (S.N.T.C.F.) “CFR Călători” S.A. – Regionala de Transport Feroviar de Călători Muntenia (în prezent, Regionala de Transport Feroviar de Călători Muntenia – “R.T.F.C. Muntenia”). Decizia este obligatorie pentru părţi şi prevede anularea procedurii de achiziţie publică şi a anunţului de participare nr. 131890/9.12.2011.

Avocaţii bpv GRIGORESCU ŞTEFĂNICĂ au contestat, în numele Romprest Servicii Integrate, procedura de achiziţie publică organizată de “R.T.F.C. Muntenia” în vederea atribuirii contractului de servicii având ca obiect “Salubrizare vagoane de călători la Revizia de Vagoane Bucureşti Griviţa”. Contestaţia a combătut necesitatea şi legalitatea anunţului de participare nr. 131890/9.12.2011, în condiţiile în care serviciile solicitate prin acesta sunt deja incluse, în totalitate, în pachetul de servicii pe care achizitorul le-a atribuit deja către Romprest Servicii Integrate printr-un contract aflat în derulare pana în anul 2015.

Întrucât obiectul contractului ce urma a se atribui prin noua procedură de achiziţie publică consta în „servicii de salubrizare radicală, normală, curentă şi intermediară vagoane de călători la Revizia de Vagoane Bucureşti Griviţa, C.N.S.C. a concluzionat că, în prezent, autoritatea contractantă desfaşoară simultan un contract de servicii executat parţial şi o nouă procedură de atribuire prin licitaţie deschisă, ambele având acelaşi scop, prestarea de servicii de salubrizare în vagoane. În baza OUG nr. 34/2006, C.N.S.C. a dat câştig de cauză contestaţiei formulate de Romprest Servicii Integrate, stabilind, ca principiu, faptul că o autoritate contractantă/un achizitor nu poate demara o nouă procedură de achiziţie publică dacă, în acelaşi timp, derulează alte contracte având acelaşi obiect (aceleaşi servicii, bunuri sau lucrări) şi dispunând, pe cale de consecintă, anularea întregii proceduri iniţiată prin publicarea anunţului de participare nr. 131890/9.12.2011.

Echipa bpv GRIGORESCU ŞTEFĂNICĂ a fost formată din Daniel Ştefănică, avocat partener, coordonatorul departamentului de litigii şi arbitraj din cadrul societăţii de avocatură, şi avocatul Alberto Văduva.

***

bpv GRIGORESCU ŞTEFĂNICĂ este o societate românească de avocaţi creată prin fuziunea societăţilor bpv GRIGORESCU şi Ştefănică & Florea ce a avut loc în martie 2011. Societatea oferă servicii de consultanţă juridică şi reprezentare în domeniile de dreptul concurenţei, drept bancar şi financiar, drept societar şi comercial, litigii şi arbitraj, dreptul muncii şi pensii, energie, mediu şi autorizaţii, drept european, fuziuni şi achiziţii, achiziţii publice şi concesiuni, drept imobiliar şi al construcţiilor, drept fiscal. bpv GRIGORESCU ŞTEFĂNICĂ este membru fondator al bpv LEGAL, o alianţă de societăţi independente de avocatură în domeniul comercial, reprezentată în Bratislava, Bruxelles, Bucureşti, Budapesta, Praga şi Viena, care oferă servicii de consultanţă juridică multijurisdicţională în Centrul şi Estul Europei.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti