Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

bpv GRIGORESCU STEFANICA obtine anularea unei proceduri de achizitie publica initiata de CFR Calatori S.A.


18 ianuarie 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

bpv GRIGORESCU ŞTEFĂNICĂ a obţinut din partea Consiliului Naţional pentru Soluţionarea Contestaţiilor (C.N.S.C.) o decizie favorabilă pentru Romprest Servicii Integrate în litigiul iniţiat de aceasta împotriva Societăţii Naţionale de Transport Feroviar Călători (S.N.T.C.F.) “CFR Călători” S.A. – Regionala de Transport Feroviar de Călători Muntenia (în prezent, Regionala de Transport Feroviar de Călători Muntenia – “R.T.F.C. Muntenia”). Decizia este obligatorie pentru părţi şi prevede anularea procedurii de achiziţie publică şi a anunţului de participare nr. 131890/9.12.2011.

Avocaţii bpv GRIGORESCU ŞTEFĂNICĂ au contestat, în numele Romprest Servicii Integrate, procedura de achiziţie publică organizată de “R.T.F.C. Muntenia” în vederea atribuirii contractului de servicii având ca obiect “Salubrizare vagoane de călători la Revizia de Vagoane Bucureşti Griviţa”. Contestaţia a combătut necesitatea şi legalitatea anunţului de participare nr. 131890/9.12.2011, în condiţiile în care serviciile solicitate prin acesta sunt deja incluse, în totalitate, în pachetul de servicii pe care achizitorul le-a atribuit deja către Romprest Servicii Integrate printr-un contract aflat în derulare pana în anul 2015.

Întrucât obiectul contractului ce urma a se atribui prin noua procedură de achiziţie publică consta în „servicii de salubrizare radicală, normală, curentă şi intermediară vagoane de călători la Revizia de Vagoane Bucureşti Griviţa, C.N.S.C. a concluzionat că, în prezent, autoritatea contractantă desfaşoară simultan un contract de servicii executat parţial şi o nouă procedură de atribuire prin licitaţie deschisă, ambele având acelaşi scop, prestarea de servicii de salubrizare în vagoane. În baza OUG nr. 34/2006, C.N.S.C. a dat câştig de cauză contestaţiei formulate de Romprest Servicii Integrate, stabilind, ca principiu, faptul că o autoritate contractantă/un achizitor nu poate demara o nouă procedură de achiziţie publică dacă, în acelaşi timp, derulează alte contracte având acelaşi obiect (aceleaşi servicii, bunuri sau lucrări) şi dispunând, pe cale de consecintă, anularea întregii proceduri iniţiată prin publicarea anunţului de participare nr. 131890/9.12.2011.

Echipa bpv GRIGORESCU ŞTEFĂNICĂ a fost formată din Daniel Ştefănică, avocat partener, coordonatorul departamentului de litigii şi arbitraj din cadrul societăţii de avocatură, şi avocatul Alberto Văduva.

***

bpv GRIGORESCU ŞTEFĂNICĂ este o societate românească de avocaţi creată prin fuziunea societăţilor bpv GRIGORESCU şi Ştefănică & Florea ce a avut loc în martie 2011. Societatea oferă servicii de consultanţă juridică şi reprezentare în domeniile de dreptul concurenţei, drept bancar şi financiar, drept societar şi comercial, litigii şi arbitraj, dreptul muncii şi pensii, energie, mediu şi autorizaţii, drept european, fuziuni şi achiziţii, achiziţii publice şi concesiuni, drept imobiliar şi al construcţiilor, drept fiscal. bpv GRIGORESCU ŞTEFĂNICĂ este membru fondator al bpv LEGAL, o alianţă de societăţi independente de avocatură în domeniul comercial, reprezentată în Bratislava, Bruxelles, Bucureşti, Budapesta, Praga şi Viena, care oferă servicii de consultanţă juridică multijurisdicţională în Centrul şi Estul Europei.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii