Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Ciurtin, Brasoveanu si Asociatii obtine o victorie de marca impotriva Primariei Capitalei


18 ianuarie 2012 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Inceputul anului 2012 a marcat un pas important al luptei impotriva abuzurilor din sistemul institutional de stat: Tribunalul Bucuresti a decis anularea actului de reconcesionare a spatiilor de asteptare ale RATB, emis in mod ilegal de catre Primaria Municipiului Bucuresti. Victoria se datoreaza efortului, perseverentei si demersului inovator al echipei de litigatori a societatii de avocati Ciurtin, Brasoveanu si Asociatii. Prin aceeasi hotarare a Tribunalului Bucuresti, Consiliul General al Municipiului Bucuresti (CGMB) a fost obligat la adoptarea hotararii de Consiliu care sa dispuna organizarea unei licitatii publice cu privire la reconcesionare si stabilirea conditiilor acesteia.

„Solutia marcheaza in mod evident un urias pas inainte in relatia de cele mai multe ori incomoda, abrupta si sinuoasa a mediului de afaceri privat cu administratia, demonstrand eficienta puternica si reala a actiunilor judiciare in materia contenciosului administrativ, ca instrumente de stopare a abuzurilor administrative”, declara Petronela Cernat, avocat senior Ciurtin, Brasoveanu si Asociatii.

La finalul anului 1998, inainte de intrarea in vigoare a Legii concesiunilor nr. 219/1998, in prezent abrogata, PMB, reprezentata de primarul general Viorel Lis, si cateva firme de publicitate au incheiat sase contracte de concesiune privind construirea spatiilor de asteptare din statiile RATB. Prin incheierea acestor contracte, firmele concesionare au castigat dreptul de a utiliza in scopuri publicitare spatiile astfel construite, urmand sa plateasca o redeventa Primariei. Contractele au fost incheiate pe o durata de zece ani, fara ca regimul legal sau cel contractual sa permita posibilitatea prelungirii duratei prin simplul acord al partilor.

In mai 2008, in ultimele zile ale mandatului primarului general Videanu si in perioada dintre cele doua tururi ale alegerilor locale pentru functia de Primar General al Municipiului Bucuresti, primarul si reprezentanta uneia dintre fostele firme de publicitate concesionare au semnat un act aditional care a prelungit valabilitatea celor 6 contracte cu inca zece ani in beneficiul firmei respective, fara organizarea unei licitatii publice. Pe aceeasi cale nepublica, contractele initiale au fost modificate in mod esential, inclusiv in ceea ce priveste redeventa, stabilindu-se clauze mai avantajoase in beneficiul firmei de publicitate concesionare.
Dupa ce a obtinut informatiile privind incheierea acestui act aditional, compania Affichage Romania, unul dintre primii patru mari competitori pe piata europeana a publicitatii outdoor, tert fata de contractele initiale si fata de actul aditional, a decis actionarea in judecata a PMB si a partenerului contractual al acesteia,  incredintand  acest mandat echipei de litigatori din cadrul Ciurtin, Brasoveanu si Asociatii. Actiunea acestora a fost demarata la inceputul anului 2009. Procesul s-a finalizat la inceputul anului 2012, cand ambele solicitari inaintate de societatea de avocatura Ciurtin, Brasoveanu si Asociatii au fost aprobate de instanta, marcand astfel un pas important in protectia mediului de afaceri impotriva abuzului din sistemul administrativ: anularea actului aditional incheiat de Primarie fara parcurgerea procedurii licitatiei publice si obligarea CGMB la adoptarea unei hotarari de Consiliu prin care sa se dispuna organizarea unei licitatii publice cu privire la reconcesionare.

Despre Ciurtin, Brasoveanu si Asociatii: Cu o experienta de 10 ani pe piata romaneasca, Ciurtin, Brasoveanu si Asociatii este o societatea de avocatura orientata catre mediul de afaceri si care s-a remarcat ca un suport permanent al acestuia. Echipa formata din 17 avocati are o experienta bogata in arii precum drept financiar, drept societar, fuziuni si achizitii, litigii, insolventa, drept penal al afacerilor. Misiunea Ciurtin, Brasoveanu si Asociatii este de a sprijini afacerile clientilor sai cu servicii juridice la cele mai inalte standarde profesionale, solutii creative si inteligente, dedicare si incredere.


Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii