Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

INFO-PICCJ, 18 ianuarie 2012
18.01.2012 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Tentativa de omor calificat. Trimitere in judecata. PICCJ

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările în cauza privind pe inculpatul STOIAN COSTEL şi au dispus trimiterea acestuia în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de omor calificat.

Reamintim că, la data de 24.10.2011, această cauză a fost preluată, prin rezoluţia Procurorului General  al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, în vederea soluţionării cu celeritate.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat faptul că, la data de 22.10.2011, inculpatul, enervat de faptul că alpiniştii utilitari care efectuau o lucrare la faţada blocului în care locuia, murdăresc şi deteriorează plăcile din polistiren cu care îşi izolase exteriorul apartamentului, le-a atras atenţia să nu mai treacă prin faţa geamului său, ameninţându-i în mod repetat că le va tăia corzile.

Astfel, în timp ce colegul victimei a rămas la nivelul apartamentului inculpatului, continuând să discute în contradictoriu cu acesta, victima, care fusese poziţionată, iniţial, chiar faţă în faţă cu inculpatul, a început să coboare. În acest timp, inculpatul, enervat de atitudinea primului, care îi spunea că trebuie să înţeleagă, ca şi vecinii săi că lucrarea trebuie finalizată şi că faţada blocului nu îi aparţine, s-a retras de la geam în bucătărie. Văzând că inculpatul s-a retras vădit enervat în interiorul apartamentului,  martorul a început să coboare şi i-a cerut şi victimei să facă acelaşi lucru întrucât inculpatul le pregăteşte ceva (presupunând că acesta ar putea să îi stropească cu apă).

Inculpatul s-a întors la geam cu un cuţit în mâna dreaptă, s-a aplecat înspre exterior prinzând cu mâna stângă coarda victimei pe care a tăiat-o cu acel cuţit. Victima a căzut de la o înălţime de 7,5 – 8 metri, lovind în cădere un cablu de internet, fapt ce a fost de natură a-i schimba poziţia corpului şi a-i atenua impactul.

După comiterea faptei inculpatul a coborât în spatele blocului (în locul unde colegul victimei îi acorda primul ajutor acesteia), unde a avut un schimb de replici cu acesta şi s-a interesat, totodată, dacă a fost chemată salvarea.

Potrivit raportului de constatare medico-legală întocmit în cauză, căderea de la înălţime i-a provocat victimei leziuni corporale, prin hiperflexia coloanei vertebrale (inclusiv fractură tasare amielică lombară), care au necesitat pentru vindecare 30 de zile de îngrijiri medicale.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Constanţa.

***

Talharie. Arestare. PJ Ramnicu-Valcea

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea au dispus, la data de 16.01.2012, punerea în mişcare a acţiunii penale şi au solicitat, totodată, instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului URSU ILIE sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.

Magistraţii Judecătoriei Râmnicu Vâlcea au admis cererea procurorilor şi au dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat faptul că, în noaptea de 26/27.12.2011, inculpatul a atras-o pe partea vătămată P.E. într-o zonă mai puţin circulată şi a exercitat acte de violenţă asupra acesteia, punând-o în imposibilitatea de a se apăra, provocându-i fractură de mandibulă şi leziuni traumatice grave la nivelul feţei, în scopul sustragerii a două telefoane mobile şi a sumei de 200 lei, bunuri şi bani pe care şi le-a însuşit.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor cauzei şi stabilirea răspunderii judiciare.

***

Santaj. Trimitere in judecata. PICCJ

Procurori ai Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus, prin rechizitoriu, la data de 16.01.2012, punerea în mişcarea a acţiunii penale şi trimiterea în judecată a inculpatului MIRONESCU IOAN-DUMITRU sub aspectul săvârşirii infracţiunii de şantaj.

Probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a relevat faptul că, în perioada 14.11.2006 – 04.01.2007, inculpatul, în repetate rânduri, a adresat ameninţări la adresa părţii vătămate B.M., ameninţări în scopul de a o determina pe aceasta să-i remită diverse sume de bani, ameninţare în urma căreia partea vătămată s-a conformat şi a remis o parte din bani (respectiv suma împrumutată de la inculpat precum şi sume reprezentând dobânda cerută de acesta). În acest context, deşi partea vătămată îi achitase inculpatului dublul sumei împrumutate, inculpatul a continuat să-i solicite sume de bani cu titlul de dobândă (sumele crescând progresiv cu fiecare nouă solicitare a inculpatului).

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Piatra Neamţ.

***

Furt calificat. Arestare. PJ sector 3

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti au solicitat, la data de 17.01.2012, instanţei de judecată arestarea preventivă a unui inculpat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 3 au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului pentru 25 de zile.

Din primele cercetări efectuate până în acest moment al urmăririi penale a rezultat faptul că, în contextul creat de incidentele petrecute în data de 15.01.2012, inculpatul a participat la sustragerea mai multor telefoane mobile expuse spre vânzare într-un punct de lucru al unei societăţi de telefonie mobilă, prin distrugerea geamurilor si altor bunuri din interior.

În continuarea cercetărilor, în cursul zilei de astăzi, 18.01.2012 procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a altor doi inculpaţi, la acest moment, cererea procurorilor fiind în curs de soluţionare, magistraţii Judecătoriei Sector 3, urmând să se pronunţe asupra acestei propuneri. Şi în sarcina acestor doi inculpaţi s-a reţinut că, în contextul creat de incidentele petrecute în data de 15.01.2012,au participat la sustragerea mai multor telefoane mobile expuse spre vânzare într-un punct de lucru al unei societăţi de telefonie mobilă, prin distrugerea geamurilor si altor bunuri din interior.

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor cauzei şi a celor implicaţi, iar pe măsura derulării acestora, vom informa opinia publică.

>> sursa: mpublic.ro

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate