Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Trei seminarii pentru judecatori si procurori specializati in combaterea traficului de fiinte umane
19.01.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

Institutul National de Magistratura a anuntat miercuri,  organizarea de către Dutch Training and Study Centre for the Judiciary (SSR, Olanda), the National School of Judiciary and Public Prosecution (KSSIP, Polonia) and the Consiglio Superiore della Magistratura (CSM, Italia),  a unei serii de trei seminarii în domeniul combaterii traficului de fiinţe umane; seminariile se vor desfăşura în perioada 2012-2013, fiecare stat membru al Uniunii Europene beneficiind de câte două locuri la seminariile din cadrul acestei serii.

Limbile de lucru vor fi engleza şi franceza. Seminariile se adresează judecătorilor şi procurorilor specializaţi în domeniul combaterii traficului de fiinţe umane.

Primul seminar se va desfăşura în perioada 09-10 februarie 2012, la Amsterdam, Olanda. Al doilea seminar va fi organizat de CSM, Italia în a doua jumătate a anului 2012; al treilea seminar va fi organizat de KSSIP, Polonia în prima jumătate a anului 2013.

Potrivit informaţiilor primite de la organizatori, condiţiile de finanţare sunt următoarele:

–  nu se percepe taxă de participare;

– costurile aferente transportului vor fi avansate de participanţi şi vor fi rambursate de organizatori, ulterior desfăşurării seminarului, în limita a 400 Euro;

– pentru acoperirea costurilor aferente cazării şi meselor va fi acordat un per-diem de 230 Euro/zi; SSR, Olanda va furniza participanţilor o listă a hotelurilor aflate în vecinătatea locului de desfăşurare a seminarului, în vederea rezervării de către participanţi.

Judecătorii şi procurorii interesaţi să participe la această serie de seminarii se pot înscrie, transmiţând INM, până la data de 25 ianuarie 2012,  următoarele documente:

– formularul de înscriere completat;

un CV- în limba română-conţinând date de contact (telefon, fax, e-mail);

– o scrisoare de intenţie/motivaţie- în limba română;

– documente care să ateste buna cunoaştere a limbii engleze/franceze.

INM va efectua selecţia candidaţilor români în funcţie de următoarele criterii:

– cunoaşterea temeinică a uneia dintre limbile străine în care se desfăşoară cursurile, atestată prin documente oficiale depuse de candidat;

– relevanţa pentru activităţile profesionale prezente şi viitoare ale magistratului candidat;

– posibilitatea şi disponibilitatea magistratului de a disemina informaţiile la care a avut acces prin intermediul acestor seminarii (de exemplu calitatea de formator INM la nivel centralizat ori descentralizat, întocmirea de note de studiu, publicarea de articole);

– vor avea prioritate magistraţii care nu au participat în decursul ultimilor 2 ani la alte forme de pregătire internaţională (EJTN, ERA, EIPA).

Documentele de înscriere pot fi transmise, până la data de 25.01.2012 la adresa de e-mail ioana.tanasie@inm-lex.ro sau pe fax nr. 021/ 40 76 226, persoana de contact pentru acest program fiind d-na Ioana-Alexandra TĂNASIE, expert INM coordonator FCD în cadrul Departamentului de Formare Continuă, tel. 021/40 76 227.

>> Detalii

Cuvinte cheie:
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti