Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Patronatele s-au intalnit cu premierul
19.01.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Dreptul muncii
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 18 ianuarie 2012, premierul Emil Boc a participa la reuniunea Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, principala temă de discuţie fiind legată de menţinerea şi crearea locurilor de muncă, potrivit unui comunicat al Guvernului.

Reuniunea a avut loc doar cu participarea reprezentanţilor Guvernului şi patronatelor.

Emil Boc: “Regret faptul că sindicatele nu participă la acest dialog. Este doar prima invitaţie pe care am adresat-o după ce s-au declanşat aceste proteste. Am spus de fiecare dată că resursele de dialog sunt nelimitate. Nu au venit astăzi. Probabil că vor veni la întâlnirea următoare.”

Reprezentanţii patronatelor au prezentat premierului o serie de propuneri pentru susţinerea economiei, acestea urmând să fie analizate la nivelul ministerelor.

Astfel, „În acest sens, şeful Executivului a menţionat necesitatea unei noi legi a întreprinderilor mici şi mijlocii care să implementeze cadrul european de politici destinat să întărească IMM-urile pentru crearea de noi locuri de muncă, respectiv, „Small Business Act”.

De asemenea, premierul a menţionat că o propunere a patronatelor vizează scurtarea termenului de înfiinţare a unei firme, acesta urmând să fie de până la trei zile, arătând că Executivul are deja în lucru un proiect în acest sens.

O altă propunere a reprezentanţilor patronatelor a vizat continuarea programelor guvernamentale pentru susţinerea financiară a firmelor nou înfiinţate, a tinerilor întreprinzători, precum şi utilizarea mecanismului garanţiilor de stat şi a ajutoarelor de stat, inclusiv a schemelor de minimis pentru sprijinirea firmelor care creează locuri de muncă, a arătat primul-ministru.

Reprezentanţii Guvernului şi ai patronatelor au mai discutat despre continuarea proiectului guvernamental de reducere a numărului taxelor şi tarifelor parafiscale, precum şi despre simplificarea procedurilor administrative. În acest sens, primul-ministru a menţionat că Executivul va continua să reducă numărul de taxe şi tarife parafiscale, arătând că dacă numărul acestora era în 2009 de 491, în prezent a fost redus la jumătate.

Totodată, premierul a afirmat că a fost preluată şi va fi analizată propunerea patronatelor privind adoptarea, şi în România, a instituţiei mediatorului de credite, instituţie menită să faciliteze accesul la credite al întreprinderilor mici şi mijlocii.

O altă propunere a reprezentanţilor patronatelor, care va fi analizată de Guvern, vizează posibilitatea înfiinţării unui fond de investiţii, după model european.“Am luat act şi de propunerea de a înfiinţa un fond de investiţii, după model european, sub garanţiile cerute de lege, de Banca Naţională şi de legislaţia europeană, care să fie un instrument suplimentar pentru susţinerea proiectelor de investiţii din România”, a declarat premierul Emil Boc.
Şeful Executivului a apreciat că obiectivul consultărilor a fost atins, respectiv de a contura propuneri pentru susţinerea locurilor de muncă.”, se arata in comunicat.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti