Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Drept penal Flux informații

INFO-PICCJ, 19 ianuarie 2012

19 ianuarie 2012 | JURIDICE.ro

Omor. Trimitere in judecata. PT Tulcea

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv a inculpatului MARICA ALEXANDRU sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale a rezultat următoarea situaţie de fapt:

În noaptea de 22/23.11.2011, în jurul orelor 23,00 – 24,00, pe fondul consumului de băuturi alcoolice şi a unui conflict spontan, inculpatul MARICA ALEXANDRU, i-a aplicat concubinei sale mai multe lovituri cu pumnii şi picioarele în zona capului. Ca urmare a multiplelor lovituri aplicate, victima a decedat în cursul nopţii.

În dimineaţa zilei de 23.11.2011, inculpatul s-a autodenunţat organelor de poliţie.

Cauza a fost înaintată, spre competentă soluţionare, Tribunalului Tulcea.

***

Tentativa la omor calificat. Trimitere in judecata. PT Tulcea

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au dispus, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului ROHOZENCO MARIANN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor calificat.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale a rezultat următoarea situaţie de fapt:

În seara zilei de 29.08.2011, în jurul orelor 193o, inculpatul ROHOZENCO MARIANN care se deplasa cu o căruţă, a transportat alte două persoane până la locuinţa uneia dintre ele, unde pe fondul consumului de alcool şi al unui conflict spontan a luat o unealtă cu care a lovit-o pe victima C.F. în zona hemitoracelui drept, producându-i leziuni care i-au pus viaţa în primejdie. După aplicarea loviturii, inculpatul a fugit de la faţa locului, abandonând corpul delict în spatele victimei, acesta fiind scos de victimă din corpul său.

Cauza a fost înaintată, spre competentă soluţionare, Tribunalului Tulcea.

***

Cercetari cu privire la faptul că doi minori  ar suferi de boli venerice. PT pentru Minori si Familie Brasov

Pe rolul Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori şi Familie Braşov a fost înregistrată, în cursul zilei de astăzi 19.01.2012,  o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la faptul că doi minori  ar suferi de boli venerice.

Din primele cercetări s-a reţinut faptul că, minorii R.A.M. (în vârstă de 3 ani) şi R.C.I. (în vârstă de 13 ani), au fost identificaţi de organele medicale de specialitate cu afecţiuni venerice, sifilis, leziuni depistate în zona perianală, ceea ce a generat suspiciunea de abuz sexual asupra acestora.

Totodată, Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Braşov a procedat la instituirea unei măsuri de protecţie în regim de urgenţă faţă de ambii copii, care au fost instituţionalizaţi într-un centrul de plasament în regim de urgenţă.

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Viol. Arestare. PT Suceava

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au solicitat, la data de 16.01.2012, instanţei de judecată, arestarea preventivă a inculpatului SOLOMON SORIN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol.

Magistraţii Tribunalului Suceava au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile.

Probatoriul administrat în cauză, până în acest moment al urmăririi penale, a relevat faptul că, la data de 15 ianuarie 2012, inculpatul a întreţinut, prin constrângere, un raport sexual cu o minoră, persoană aflată în îngrijirea şi ocrotirea acestuia.

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Furt calificat. Arestari. PJ Drobeta Turnu-Severin

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu-Severin au înaintat instanţei de judecată, la data de 17 ianuarie 2012, propunerea de arestare preventivă a inculpaţilor  IOSU CONSTANTIN sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi furt calificat şi ALEXANDRESCU VASILE, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de complicitate la furt calificat.

Magistraţii Judecătoriei Drobeta Turnu – Severin au admis propunerea procurorilor şi au dispus emiterea unor mandate de arestare preventivă  pe numele inculpaţilor pentru o perioadă de 29 de zile.

Probatoriul administrat în cauză, până la acest moment procesual a relevat următoarea stare de fapt:

În noaptea de 15/16.01.2012, deşi nu poseda permis de conducere, inculpatul Iosu Constantin a condus un autovehicul pe drumurile publice până în Drobeta Turnu-Severin, unde, în timp ce inculpatul Alexandrescu Vasile asigura paza, inculpatul Iosu Constantin a sustras un număr de 10 butelii pentru aragaz.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale a inculpatului.

***

Distrugere. Arestare. PJ Sighetu Marmatiei

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpatul PRICOP DANIEL sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere şi au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a acestuia.

Magistraţii Judecătoriei Sighetu Marmaţiei au admis cererea procurorilor şi  au dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 29 de zile.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut faptul că, în perioada ianuarie 2011–ianuarie 2012, în urma unor conflicte pe care inculpatul Pricop Daniel le-a avut cu părţile vătămate M.G., P.A., F.D., C.M., C.I., O.G.V. şi S.I.M., a incendiat şoproane şi clăi cu fân, a distrus geamuri de la locuinţe şi anvelope de la autoturisme, cauzând un prejudiciu evaluat la suma de 9.980 lei.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Furt calificat si distrugere. Respingere cerere de arestare. PJ Orsova

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova au solicitat, la data de 13.01.2012, instanţei de judecată, arestarea preventivă a inculpaţilor STOICA IONRONCEA MARIN-NICOLAE şi STAN VASILE-PAVEL sub aspectul săvârşirii a infracţiunilor de furt calificat şi distrugere.

Magistraţii Judecătoriei Orşova au respins ca neîntemeiată cererea procurorilor, aceştia declarând recurs.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut că, la data de 12.01.2012, inculpaţii Stoica Ion, Roncea Marin-Nicolae şi Stan Vasile-Pavel au tăiat şi sustras componente metalice de la bazinul de apă aparţinând unei societăţi comerciale de pe raza municipiului Orşova, fapt ce a condus la distrugerea şi aducerea în stare de neîntrebuinţare a acestuia.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

>> sursa: mpublic.ro

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership