Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Contencios administrativ
Contencios administrativ
DezbateriCărţiProfesionişti

ICCJ. Cauzele de nulitate in materia contenciosului administrativ. Relevanta distinctiei


24 ianuarie 2012 | Corina CIOROABĂ, Corina CIOROABA
Secţiuni: Contencios administrativ, Fiscalitate
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au apreciat (în cuprinsul Deciziei nr. 901 din 15 februarie 2011 pronunţată în recurs de Secţia de contencios administrativ şi fiscal a Înaltei Curti de Casaţie şi Justiţie având ca obiect constatarea nulităţii absolute a unei decizii de impunere) că, în materia contenciosului administrativ nulităţile absolute sau relative ale actelor administrative contestate nu prezintă relevanţă din punct de vedere al cauzelor de nulitate privind regimul juridic aplicabil deoarece sunt aplicabile dispoziţiile Legii contenciosului administrativ nr. 554/2004 coroborat cu actele normative speciale în raport de natura şi emitentul actului administrativ contestat. În speţă, dreptul de contestare s-a născut la data comunicării actelor administrative fiscale, iar acţiunea în contencios a fost depusă cu depăşirea termenului de decădere de un an prevăzut de art. 11 alin. (2) din Legea nr. 554/2004, fiind tardiv formulată.

Corina CIOROABĂ

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Cont profesional
JURIDICE Comunicare

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
Privacy
Politica
Utilizare
Publicare
Despre noi
Secţiuni
Servicii
Contact
© 2003-2023 J JURIDICE.ro