Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

INFO-PICCJ, 20 ianuarie 2012
20.01.2012 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Comunicate parchete, Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Omor calificat. Trimitere in judecata. PT Tulcea

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au finalizat cercetările în cauza privind pe inculpatul POPESCU AUREL şi au dispus trimiterea acestuia în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat următoarea situaţie de fapt:

În seara zilei de 25.12.2011, în seara zilei de 25.12.2011, pe fondul unor discuţii legate de consumul de băuturi alcoolice, între inculpat şi soţia sa a intervenit un conflict, context în care inculpatul a strâns-o de gât pe victimă, după care i-a aplicat mai multe lovituri cu palmele peste faţă şi cap. Victima s-a dezechilibrat şi, în cădere, s-a lovit în zona capului de comoda recamierului unde avusese loc conflictul, după care autorul a părăsit încăperea. Datorită loviturii la cap, victima a rămas în stare de inconştienţă, inculpatul găsind-o decedată după ce a revenit în cameră.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Tribunalului Tulcea.

***

Luare de mita. Arestare. PT Ilfov

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului  IFTIMIU ALEXANDRU ROMEO (agent de poliţie) sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.

Magistraţii Tribunalului Ilfov au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele inculpatului.

Din probatoriul administrat în cauză, până la acest moment al urmăririi penale, a rezultat că inculpatul, aflat în exercitarea atribuţiilor de serviciu pe raza unei comune din Judeţul Ilfov, a oprit în trafic un autoturism şi a solicitat conducătorului acestuia să prezinte actele autoturismului pe care îl conducea, actele de identitate, precum şi permisul de conducere.  După ce poliţistul a constatat că maşina este cumpărată din străinătate şi nu este înmatriculată în România, i-a reţinut denunţătorului toate documentele. Ulterior, inculpatul a fost surprins în flagrant în timp ce primea de la denunţător suma de 300 lei, pretinsă în schimbul restituirii actelor şi, respectiv, al nesancţionării conducătorului auto.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Dare de mita. Trimitere in judecata. PT Timis

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, la data de 12.01.2012, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului ATYM ALIN sub aspectul săvârşirii infracţiunii  de dare de mită.

Probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a relevat următoarea situaţie de fapt:

La data de 28.10.2011, inculpatul i-a oferit unui agent de poliţie din cadrul Poliţiei Oraşului Jimbolia, suma de 200 euro, pe care a pus-o pe masă, în faţa agentului de poliţie, pentru a-l determina pe acesta să nu-i întocmească dosar penal ca urmare a săvârşirii unor infracţiuni la regimul rutier.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Timiş.

***

Vatamare corporala. Cercetari. PJ Beclean

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Beclean a fost constituită, la data de 11.01.2012, o cauză penală în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală faţă de un minor.

Din primele cercetări a rezultat faptul că mama unui copil în vârstă de 1 an şi 3 luni, împreună cu concubinul acesteia, i-au cauzat leziuni traumatice minorului, prin muşcare, arsură cu obiecte incandescente şi lovire cu corpuri dure. Leziunile produse au necesitat pentru vindecare 16-18 zile de îngrijiri medicale şi i-au afectat acestuia grav dezvoltarea fizică.

Cercetările continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii judiciare.

***

Contrabanda. Trimitere in judecata. PJ Timisoara

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au dispus, prin rechizitoriu, la data de 13 ianuarie 2012, punerea în mişcare a acţiunii penale şi trimiterea in judecată a inculpatului GĂLEŞANU CRISTIAN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă.

Din probatoriul administrat în cauză pe parcursul urmăririi penale a reieşit următoarea stare de fapt:

La data de 12.09.2011, în jurul orelor 0545, inculpatul a fost depistat de către organele de poliţie, în timp ce transporta pe raza Municipiului Timişoara cu un autoturism cantitatea de 12.260 de ţigarete provenite din Serbia, fără a deţine documente justificative pentru marfă transportată, bunuri ce erau disimulate în interiorul autoturismului în portbagajul acestuia.

Prejudiciul cauzat  bugetului consolidat al statului este în cuantum de 6.299 lei.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Judecătoriei Timişoara.

***

Evaziune fiscala, fals in inscrisuri sub semnatura privata. Trimitere in judecata. PT Timis
Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, la data de 17.01.2012, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată a inculpatului FOCARU IULIAN-PETRICĂ sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Probele administrate în cauză în cursul urmăririi penale au relevat următoarea situaţie de fapt:

În calitate de administrator al unei societăţi comerciale care nu funcţiona la sediul declarat, inculpatul a livrat cantităţi semnificative de cereale către alte societăţi comerciale, pentru care a întocmit ulterior facturi fiscale, fără a evidenţia tranzacţiile efectuate în evidenţele contabile şi fără a plăti către bugetul de stat impozitul pe profit şi taxa pe valoarea adăugată, cauzând bugetului de stat un prejudiciu de 144.836 lei.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Timiş.

***

Situatie dosare  manifestari de strada

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au fost constituite un număr de 12 cauze în care se efectuează cercetări sub aspectul infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice, distrugere şi ultraj.

Reamintim că, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice, respectiv, distrugere privind incidentele din seara zilei de 16.01.2012, orele 2130, în zona Calea Victoriei din Bucureşti faţă de VASILE KAROL-DIETER. S-a reţinut că inculpatul ar fi fost alături de alte 5 persoane în zona Calea Victoriei din Bucureşti, ar fi provocat scandal şi, de asemenea, ar fi dat cu picioarele într-un autoturism căruia i-ar fi distrus oglinda şi aripa. Acesta a fost reţinut de către organele de poliţie pentru 24 de ore, fiind prezentat la data de 17.01.2012, procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 Bucureşti  care au dispus faţă de VASILE KAROL-DIETER măsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea şi continuarea cercetărilor pentru stabilirea tuturor împrejurărilor cauzei .

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti au fost înregistrate un număr de 7 cauze, în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice.

Reamintim că, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti au solicitat, la data de 17.01.2012, instanţei de judecată arestarea preventivă a unui inculpat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 3 au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului pentru 25 de zile.

Din primele cercetări a rezultat faptul că, în contextul creat de incidentele petrecute în data de 15.01.2012, inculpatul a participat la sustragerea mai multor telefoane mobile expuse spre vânzare într-un punct de lucru al unei societăţi de telefonie mobilă, prin distrugerea geamurilor si altor bunuri din interior.

În continuarea cercetărilor, în cursul zilei de 18.01.2012, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a altor doi inculpaţi, cererea procurorilor fiind respinsă de către magistraţii Judecătoriei Sector 3.

Procurorii au exercitat calea de atac a recursului, termenul de judecare fiind stabilit pentru azi, 20.01.2012, la instanţa de control judiciar, respectiv Tribunalul Bucuresti, care urmează să pronunţe asupra acestei căi de atac.

Şi în sarcina acestor doi inculpaţi s-a reţinut că, în  contextul creat de incidentele petrecute în data de 15.01.2012, au participat la sustragerea mai multor telefoane mobile expuse spre vânzare într-un punct de lucru al unei societăţi de telefonie mobilă, prin distrugerea geamurilor si altor bunuri din interior.

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti efectuează cercetări într-o cauză penală faţă de inculpatul CĂPĂŢÂNĂ MIHAI sub aspectul săvârşirii infracţiunii de asociere în vederea săvârşirii infracţiuni, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice.

Reamintim că, a fost dispusă arestarea preventivă a inculpatului CĂPĂŢÂNĂ MIHAI, reţinându-se în sarcina acestuia că, a participat alături de alte persoane ,în data de 15.01.2012, la incendierea unor bunuri aparţinând domeniului public, din zona intersecţiei străzilor Cantemir cu Mărăşeşti din Municipiul Bucureşti.

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti a fost înregistrată o cauză penală în care se efectuează cercetari în legătură cu incidentul ce a avut loc în timpul manifestărilor de protest din data de 19.01.2012, privind folosirea fără drept de arme albe.

Cercetările sunt în curs de desfăşurare pentru stabilirea tuturor împrejurărilor cauzei.

De asemenea, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au preluat de la mai multe parchete de sector de pe raza Municipiului Bucureşti, 7 dosare penale privind infracţiuni săvârşite în noaptea de 15/16 ianuarie 2012, cu prilejul manifestaţiilor desfăşurate în zona Pieţei Universităţii şi în zone din imediata apropiere.

Cauzele vizează săvârşirea unor infracţiuni de port fără drept de arme albe, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice, distrugere, constând în aceea că grupuri de câteva zeci de persoane proferau cuvinte şi expresii jignitoare la adresa forţelor de ordine, rupeau gardurile din metal ce separau benzile de circulaţie, aruncau cu pietre, sticle, obiecte contondente asupra persoanelor aflate în zonă (atât asupra celor care se aflau la manifestaţie cât şi asupra celor care făceau parte din rândul  forţelor de ordine).

De asemenea, într-una din aceste cauze de  la aceeaşi unitate, respectiv, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, faţă de o persoană se efectuează cercetări sub aspectul infracţiunii privind ofensa adusă unor însemne, deoarece a manifestat dispreţ prin acţiunea ce a produs degradarea unui steag arborat pe o instituţie publică din zona Spitalului Colţea .

Pe rolul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti precum şi pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 5 Bucureşti s-au înregistrat câte două plângeri împotriva jandarmilor care au asigurat ordinea şi liniştea publică în timpul desfăşurării manifestărilor de stradă.

Reamintim, de asemenea că, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti  efectuează cercetări faţă de un învinuit minor O.A. (în vârstă de 17 ani), sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Acesta a fost reţinut de către procurori pentru 24 ore şi a fost  prezentat instanţei de judecată în cursul zilei de 17.01.2012, cu propunere de arestare preventivă.

Din probatoriul administrat în cauză, a rezultat faptul că, în seara zilei de 16.01.2012, în jurul orelor 2000, aflându-se în zona centrală a Municipiului Piteşti, într-un grup mai mare de protestatari, învinuitul a aruncat cu o piatră în aranjamentele ornamentale din zonă şi a spart geamul clădirii Casei Sindicatelor. Ulterior, în aceleaşi împrejurări, în timp ce se afla în zona Oficiului Poştal Central din aceeaşi localitate, a lovit cu pumnul în zona feţei, un jandarm care se afla în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, cauzându-i acestuia leziuni corporale ce necesită 15 zile îngrijiri medicale (fractură de piramidă nazală cu deplasare).

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor cauzelor şi a identificării celor implicaţi, iar pe măsura derulării acestora, vom informa opinia publică.

>> sursa: mpublic.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti