Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Citeşte mai mult: Flux informații

Au inceput inscrierile pentru Conferinta BISMUN 2012

23 ianuarie 2012 | JURIDICE.ro, Eliza CHIRILĂ

Conferința BISMUN 2012, principala simulare de tip MUN din România, anul acesta la cea de-a patra ediție a acestui tip de simulare academică, este organizată de către Asociația BISMUN. Se va desfășura in perioada 21.03.2012 – 26.03.2012 la Palatul Parlamentului și la Facultatea de Drept a Universității din București și va reuni aproximativ 200 de participanți din Uniunea Europeană dar și  din exteriorul acesteia.

În cadrul Conferinței BISMUN 2012, participanții joacă rolul unor delegați, reprezentând politicile, interesele și obiectivele unui stat în cadrul unuia dintre cele 7 organisme simulate. Pe parcursul celor 6 zile, aceștia vor fi responsabilizati prin capacitatea de a reprezenta juridic și politic statul ales în actele elaborate de instituția internațională simulată.

Tematica conferinței din acest an este “Human Security and Positive Liberty”, fiind aleasă datorită importanței acestor concepte asupra dezvoltării sociale și individuale ale secolului XXI. Tematica se va reflecta atât la nivelul alegerii comitetelor, cât și la cel al subiectelor ce vor fi dezbătute.

Elementele de noutate ale BISMUN 2012 pe plan academic față de edițiile anterioare sunt: simularea integrală a unui comitet în limba franceză (EP Committee on Civil Liberties, Justice and Home Affairs) pentru prima data în România, oferind astfel tinerilor oportunitatea de a-și dezvolta abilitătile oratorice și de dezbatere în mai multe limbi străine și simularea unui Comitet Istoric (Pacea de la Westphalia). Pe lângă acestea vor mai fi simulate: UN Security Council, 1st Committee of the GA (DISEC), 3rd Committee of the GA (SOCHUM), UN Human Rights Council, Council of the EuropeanUnion (Foreign Affairs Configuration).

Pentru înscriere, participanții trebuie să completeze un formular care se găsește pe site-ul evenimentului – www.bismun.ro/bismun2012.

Aplicaţiile se vor desfăşura prin sistemul de acceptare continuă – prin regula “Primul venit, primul servit”, astfel încât: taxa pentru cei care se vor înscrie până la data de 15 Februarie va fi de 40 de euro (fără cazare) și 80 de euro (cu cazare), iar între 16 Februarie și 15 Martie taxa va fi de 50 de euro (fără cazare) și 100 de euro (cu cazare).

Organizator: Asociația BISMUN (www.bismun.ro)

Persoană de contact:

Adelina Ghiță
www.bismun.ro
0729097122
PR@bismun.org

Eliza CHIRILA
student, Universitatea Romano-Americana, Facultatea de Drept

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Arii de practică

Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică
Specialişti
Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică