« Newsletter
Flux noutăţi
AnunţuriSistemul judiciarUNBR BarouriNotariatExecutoriUniversitariaInternaţionalJURIDICE.ro

Deloitte: Tendinte in industria de tehnologie in 2012
24.01.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În contextul ieftinirii considerabile a tehnologiei în ultimele trei decenii, investițiile în aparatură electronică capătă valențe de simbol al statutului social pentru consumatorii cu bugete limitates; în același timp, instrumentele de administare a bazelor de date se confruntă cu provocarea unui volum de date în creștere, potrivit Previziunilor anuale Deloitte pentru industriile de Tehnologie, Media și Telecomunicații (TMT), aflate la a 11a ediție.

Raportul prezintă viziunea Firmei cu privire la principalele tendințe din următoarele 12 – 18 luni, care ar putea avea un impact semnificativ pe termen mediu și lung asupra companiilor TMT și asupra altor industrii.

„Provocările economice globale par să aibă un impact moderat asupra celor mai noi tehnologii; Deloitte preconizează vânzări record de telefoane smart și tablete în acest an, precum și o cerere în creștere de televizoare și computere în țările emergente”, spune Ahmed Hassan, Managing Partner Deloitte Balcani, și liderul echipei specializate în industriile TMT. „Apetitul pieței pentru noile tehnologii este reflectat și de ascensiunea timidă, dar clară a nișei de printare 3 D, unde vânzările se vor menține sub 200 de milioane de dolari în acest an”.

Separat, creșterea volumului existent de date devine o provocare pentru capacitățile tradiționale de administare, ceea ce aduce în prim plan așa-numitele proiecte “big data”. Rețelele sociale, comportamentul consumatorului în timp real, mobilitatea, rețelele de sensor și alte surse generatoare de date au contribuit la suprasolicitarea capacităților de stocare a datelor.

„Volumul de date crește atât de rapid încât atunci când organizațiile vor să realizeze o analiză în timp real, uneori instrumentele tradiționale nu mai sunt adecvate, ceea ce readuce în prim plan conceptul ‘big data’. Conferințele individuale axate pe acest subiect atrag mii de participanți, companiile de profil atrag finanțări de peste 50 de milioane de dolari, sunt înființate fonduri de investiții speciale, iar marii dezvoltatori de software se asociază sau preiau liderii deja consacrați în domeniu”, explică Alina Mirea, Director Audit Deloitte România.

Principalele tendințe în industria de tehnologie în 2012

  • Consumul de tehnologie sfidează temerile economice la nivel global;
  • Piața asistă la creșterea numărului de posesori a mai mult de o tabletă;
  • “Big data” devine “big deal”;
  • Segmentul de stocare a datelor înclină categoric în favoarea dispozitivelor și tehnologiilor solid state storage (capacități de stocare a datelor solide);
  • Tehnologia alimentării cu energie prin unde radio rămâne în stadiu incipient;
  • Printarea 3D – o piață în creștere, dar încă la început.

Notă

Raportul complet, care prezintă în detaliu concluziile enumerate mai sus, poate fi descărcat aici.

Previziunile TMT din 2012 au la bază discuții cu companii client ale firmelor membre, contribuții ale celor 7.000 de parteneri și manageri specializați în industriile TMT, opinii ale analiștilor și interviuri cu executivi de top din întreaga lume.

###

Numele Deloitte se refera la organizatia Deloitte Touche Tohmatsu Limited, o companie cu raspundere limitata din Marea Britanie, la firmele membre ale acesteia, in cadrul careia fiecare firma membra este o persoana juridica independenta.

Deloitte furnizeaza servicii clientilor din sectorul public si privat in urmatoarele domenii profesionale – audit, taxe, consultanta, consultanta financiara – deservind numeroase industrii. Prin intermediul retelei sale globale de firme membre, care activeaza in peste 150 de tari, Deloitte pune la dispozitia clientilor sai resursele internationale precum si priceperea locala pentru a-i ajuta sa exceleze indiferent de locul in care acestia isi desfasoara activitatea. Obiectivul celor 182 000 de profesionisti din Deloitte este acela de a deveni un standard de excelenta.

Cuvinte cheie: , ,
Secţiuni: _CONTENT | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD