Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti

Viziunea Economist Intelligence Unit cu privire la riscurile legale pentru afaceri in Romania


24.01.2012 | JURIDICE.ro, Camelia BODESCU
Secţiuni: Achiziții publice, Concurență, Content, Drept civil
JURIDICE - In Law We Trust

Raportul saptamanal pentru managerii care conduc operatiuni in Europa de Est realizat de Economist Intelligence Unit, publicatie a grupului The Economist, se refera in numarul sau din 26 decembrie 2011, printre altele, si la Romania.

In ce priveste riscurile privind legile si alte reglementari, analiza prestigioasei publicatii internationale cu circuit restrans este realizata in urmatorii termeni:

„Legea prevede o protectie adecvata a proprietatii si a drepturilor contractuale, inclusiv garantii impotriva exproprierii, dar institutiile de executare sunt slabe. Acest lucru este deosebit de evident in ce priveste reglementarile din domeniul comercial, cu judecatori care au putina experienta in ce priveste noile legi. Reforma sistemului judiciar inca nu garanteaza independenta sistemului judiciar, care este compromisa de interferente din partea Executivului. Riscului ca investitorii strãini sa faca obiectul unei discriminari evidente este scazut, dar procedurile de achizitii publice au suferit de o lipsa de transparenta care a profitat companiilor nationale. Implementarea noilor proceduri de achizitii publice si introducerea unui drept de recurs in atribuirea contractelor de achizitii publice va fi de ajutor. Cadrul legal in ce priveste concurenta, dar transpunerea sa in practica este inadecvata.”

Publicatia puncteaza in ce priveste Romania si aprecieri cu privire la SECURITY RISK, POLITICAL STABILITY RISK, GOVERNMENT EFFECTIVENESS RISK, MACROECONOMIC RISK, TAX POLICY RISK, FOREIGN TRADE AND PAYMENTS RISK, FINANCIAL RISK, LABOUR MARKET RISK, INFRASTRUCTURE RISK.

Camelia BODESCU

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti