PÎCCJ. DIICOT. DNA. Parchete
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

INFO-PICCJ, 24 ianuarie 2012
24.01.2012 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Omor. Trimitere in judecata. PT Tulcea

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea au finalizat cercetările în cauza privind pe inculpatul ANTOŞICĂ DRAGOŞ-MARIAN şi au dispus trimiterea acestuia în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a rezultat următoarea situaţie de fapt:

În noaptea de 30.11.2011/01.12.2011, în jurul orelor 2200, pe fondul consumului de băuturi alcoolice, între inculpatul Antoşică Dragoş-Marian şi victima T.E. a avut loc un conflict, împrejurare în care victima l-a lovit cu pumnii pe inculpat, adresându-i atât cuvinte jignitoare, cât şi ameninţări cu acte de violenţă.

În acest context, inculpatul i-a aplicat o lovitură cu un cuţit victimei în zona gâtului, după care a adormit, iar în jurul orelor 0400, când s-a trezit şi a observat că victima nu mai  mişcă şi în jurul său era mult sânge, s-a speriat şi s-a îndreptat pe jos spre Tulcea pentru a anunţa organele de poliţie, apelând de pe drum Serviciul 112.

Concluziile raportului medico-legale întocmit în cauză au stabilit că moartea victimei a fost violentă şi s-a datorat hemoragiei externe consecinţa unei plăgi tăiate în zona gâtului.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Tribunalului Tulcea.

***

Talharie. Trimitere in judecata. PJ Timisoara

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Timişoara au dispus, prin rechizitoriu, la data de 20 ianuarie 2012, trimiterea in judecată, în stare de arest preventiv, a inculpatului MORARU COSMIN-SORIN sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tâlhărie.

Din probatoriul administrat în cauză, pe parcursul urmăririi penale, a reieşit următoarea stare de fapt:

La data de 23.12.2011, prin ameninţarea cu un pistol-brichetă, inculpatul Moraru Cosmin-Sorin,  a deposedat-o pe partea vătămată Z.L.I. (angajat al unei firme de curierat) de un colet ce conţinea două laptop-uri în valoare de 12.000 lei, bunuri ce fuseseră comandate anterior chiar de către inculpat de pe site-ul unui magazin virtual.

Dosarul a fost înaintat, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Timişoara.

***

Furt calificat. Trimitere in judecata. PT Timis

Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Timiş au dispus, la data de 16.01.2012, prin rechizitoriu, trimiterea în judecată, a inculpaţilor CIOFU MIHAI-SILVIU, VASILE ANDREI-CONSTANTIN şi PAVEL RĂZVAN-ALEXANDRU sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Probele administrate în cauză, pe parcursul urmăririi penale, au relevat următoarea situaţie de fapt:

În perioada octombrie-noiembrie 2011, inculpaţii au pătruns, în repetate rânduri, pe timp de zi sau de noapte, prin escaladare, în locuinţele mai multor părţi vătămate, de unde au sustras bunuri pe care apoi le-au vândut pentru a obţine foloase materiale.

Dosarul a fost trimis, spre competentă soluţionare, Judecătoriei Timişoara.

***

Manifestari de strada. Continuare  cercetari. PICCJ

În continuarea cercetărilor din cauzele având ca obiect evenimentele cunoscute opiniei publice sub numele de ,,acţiuni violente în cadrul manifestărilor de stradă din perioada 15-19 ianuarie 2012,

Biroul de informare publică şi relaţii cu presa din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele precizări privind stadiul cauzelor  până la data de 24.01.2012:

Astfel,

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au fost constituite, până în prezent, un număr de 14 cauze în care se efectuează cercetări sub aspectul infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice, distrugere şi ultraj.

Reamintim că, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice, respectiv, distrugere privind incidentele din seara zilei de 16.01.2012, orele 2130 în zona Calea Victoriei din Bucureşti faţă de VASILE KAROL-DIETER. S-a reţinut că inculpatul ar fi fost alături de alte 5 persoane în zona Calea Victoriei din Bucureşti, ar fi provocat scandal şi, de asemenea, ar fi dat cu picioarele într-un autoturism căruia i-ar fi distrus oglinda şi aripa. Acesta a fost reţinut de către organele de poliţie pentru 24 de ore, fiind prezentat, la data de 17.01.2012, procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 1 Bucureşti,  care au dispus faţă de VASILE KAROL-DIETERmăsura preventivă a obligării de a nu părăsi localitatea pentru o durată de 30 zile şi continuarea cercetărilor pentru stabilirea tuturor împrejurărilor cauzei.

*

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2 Bucureşti au fost înregistrate un număr de 7 cauze în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice.

În trei dintre aceste cauze, s-a dispus faţă de trei învinuiţi începerea urmăririi penale sub aspectul infracţiunii de port ilegal de arme albe. Învinuiţii au fost depistaţi de către jandarmi, în noaptea de 19.01.2012, având asupra lor obiecte contondente. Unul dintre învinuiţi avea asupra sa un lanţ metalic cu două carabine la capete; un învinuit avea asupra sa un lanţ metalic cu zale, iar al treilea învinuit a fost depistat având asupra sa un brici, cu lungimea de aproximativ 30 cm. Aceste corpuri delicte au fost ridicate de către organele de poliţie, cercetările fiind în curs pentru lămurirea tuturor împrejurărilor cauzei.

*

După data de 19.01.2012, pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 s-au înregistrat 3 dosare penale în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de port fără drept de armă albă.

Reamintim că, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti au solicitat, la data de 17.01.2012, instanţei de judecată arestarea preventivă a unui inculpat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

Magistraţii Judecătoriei Sectorului 3 au admis cererea procurorilor şi au dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele inculpatului pentru 25 de zile.

Din primele cercetări, a rezultat faptul că, în contextul creat de incidentele petrecute în data de 15.01.2012, inculpatul a participat la sustragerea mai multor telefoane mobile expuse spre vânzare într-un punct de lucru al unei societăţi de telefonie mobilă, prin distrugerea geamurilor si altor bunuri din interior.

În continuarea cercetărilor, în cursul zilei de 18.01.2012, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti, au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a altor doi inculpaţi, cererea procurorilor fiind respinsă de către magistraţii Judecătoriei Sector 3. Şi în sarcina acestor doi inculpaţi s-a reţinut că, în  contextul creat de incidentele petrecute în data de 15.01.2012, au participat la sustragerea mai multor telefoane mobile expuse spre vânzare într-un punct de lucru al unei societăţi de telefonie mobilă, prin distrugerea geamurilor si altor bunuri din interior.

Procurorii au exercitat calea de atac a recursului, iar instanţa de control judiciar, respectiv Tribunalul Bucuresti, urmează să se pronunţe asupra acestei căi de atac la data de 25.01.2012.

În acelaşi timp, sunt cercetate alte două persoane în legătură cu aceleaşi împrejurări petrecute în data de 15/16.01.2012. Faţă de unul dintre învinuiţi s-a început urmărirea penală  pentru infracţiunea de tăinuire, constând în aceea că a primit de la unul din inculpaţii cercetaţi bani şi bunuri, cunoscând că provin din săvârşirea infracţiunii de furt. De asemenea, faţă de un alt învinuit s-a început urmărirea penală pentru infracţiunea de distrugere, constând în aceea că, în timp ce se afla în incinta unui magazin de telefonie mobilă, la data de 15/16.01.2012 a distrus mai multe bunuri din interior.

*

Procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti efectuează cercetări într-o cauză penală faţă de inculpatul CĂPĂŢÂNĂ MIHAI sub aspectul săvârşirii infracţiunii de asociere în vederea săvârşirii infracţiuni, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice.

Reamintim că a fost dispusă arestarea preventivă a inculpatului CĂPĂŢÂNĂ MIHAI, reţinându-se în sarcina acestuia că a participat alături de alte persoane, în data de 15.01.2012, la incendierea unor bunuri aparţinând domeniului public, din zona intersecţiei străzilor Cantemir cu Mărăşeşti din Municipiul Bucureşti.

*

Pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 5 Bucureşti a fost înregistrată o cauză penală în care se efectuează cercetări în legătură cu incidentul ce a avut loc în timpul manifestărilor de protest din data de 19.01.2012, privind folosirea fără drept de arme albe, cauza fiind în faza actelor premergătoare.

Cercetările sunt în curs de desfăşurare pentru stabilirea tuturor împrejurărilor de fapt.

*

De asemenea, procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti au preluat de la mai multe parchete de sector de pe raza Municipiului Bucureşti, 7 dosare penale privind infracţiuni săvârşite în noaptea de 15/16 ianuarie 2012, cu prilejul manifestaţiilor desfăşurate în zona Pieţei Universităţii şi în zone din imediata apropiere.

Toate cele 7 cauze penale menţionate sunt în faza actelor premergătoare, fiind în supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti. În aceste cauze se efectuează audieri de către ofiţerii de poliţie judiciară, au fost solicitate şi obţinute, majoritatea înregistrărilor audio-video; au fost solicitate şi obţinute fotografii judiciare ale persoanelor identificate de către organele de poliţie, în noaptea de 15/16.01.2012 şi se realizează compararea fotografiilor persoanelor depistate în cauză, cu cei care apar în imaginile video că au participat la manifestările de violenţă şi distrugeri. Au fost identificate un număr de 7 persoane, urmare vizualizării imaginilor, altele decât cele care fac obiectul cauzelor prezentate, faţă de care se efectuează cercetări.

Cauzele vizează săvârşirea unor infracţiuni de port fără drept de arme albe (o persoană a fost identificată având asupra sa un cuţit), ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea gravă a ordinii şi liniştii publice, distrugere, constând în aceea că grupuri de câteva zeci de persoane proferau cuvinte şi expresii jignitoare la adresa forţelor de ordine, rupeau gardurile din metal ce separau benzile de circulaţie, aruncau cu pietre, sticle, obiecte contondente asupra persoanelor aflate în zonă (atât asupra celor care se aflau la manifestaţie cât şi asupra celor care făceau parte din rândul  forţelor de ordine).

De asemenea, într-una din aceste cauze de  la aceeaşi unitate, respectiv Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, faţă de o persoană se efectuează cercetări sub aspectul infracţiunii privind ofensa adusă unor însemne, deoarece a manifestat dispreţ prin acţiunea ce a produs degradarea unui steag arborat pe o instituţie publică din zona Spitalului Colţea.

*

Pe rolul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti s-au înregistrat  două plângeri împotriva jandarmilor care au asigurat ordinea şi liniştea publică în timpul desfăşurării manifestărilor de stradă. Două plângeri formulate de două persoane vătămate împotriva a doi jandarmi înregistrate iniţial pe rolul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 5 Bucureşti au fost declinate Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti.

*

Reamintim, de asemenea că, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti  efectuează cercetări faţă de un învinuit minor (O.A. în vârstă de 17 ani), sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj şi ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. Acesta a fost reţinut de către procurori pentru 24 ore şi a fost  prezentat instanţei de judecată în cursul zilei de 17.01.2012, cu propunere de arestare preventivă. Magistraţii Judecătoriei Piteşti au respins propunerea de arestare preventivă, iar instanţa de control judiciar, respectiv Tribunalul Argeş a judecat recursul procurorilor  pe care l-au respins, reţinând că, în raport cu faptele de care este învinuit, acesteia poate fi cercetat în stare de libertate.

Din probatoriul administrat în cauză a rezultat faptul că, în seara zilei de 16.01.2012, în jurul orelor 2000, aflându-se în zona centrală a Municipiului Piteşti, într-un grup mai mare de protestatari, învinuitul a aruncat cu o piatră în aranjamentele ornamentale din zonă şi a spart geamul clădirii Casei Sindicatelor. Ulterior, în aceleaşi împrejurări, în timp ce se afla în zona Oficiului Poştal Central din aceeaşi localitate, a lovit cu pumnul în zona feţei un jandarm care se afla în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, cauzându-i acestuia leziuni corporale ce necesită 15 zile îngrijiri medicale (fractură de piramidă nazală cu deplasare).

Cercetările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor cauzelor şi a identificării celor implicaţi, iar pe măsura derulării acestora, vom informa opinia publică.

*

Precizăm, totodată că, pe rolul Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, a fost constituită, la data de 20.01.2012, o cauză penală în care se efectuează cercetări cu privire la împrejurările în care o persoană a fost lovită de un ghiveci de flori căzut de la o fereastră, în timp ce se afla în grupul unor persoane participante la o manifestaţie de stradă.

>> sursa: mpublic.roPLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.