Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Regulamentul privind examenul de promovare a personalului contractual din cadrul MJ si al Autoritatii Nationale pentru Cetatenie


25 ianuarie 2012 | Corina CIOROABĂ, Juridice.ro
Secţiuni: Noutăți legislative
JURIDICE - In Law We Trust
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

In Monitorul Oficial al Romaniei, partea I, nr. 51 din data de 23 ianuarie 2012 a  fost publicat Ordinul ministrului justitiei nr. 2735/2011 pentru aprobarea Regulamentului privind organizarea si desfasurarea examenului de promovare in grade sau trepte profesionale a personalului contractual din cadrul Ministerului Justitiei si al Autoritatii Nationale pentru Cetatenie.

Potrivit regulamentului, promovarea in grade sau trepte profesionale a personalului contractual din cadrul Ministerului Justitiei si al Autoritatii Nationale pentru Cetatenie se face, de regula, pe un post vacant, iar in situatia in care nu exista un asemenea post se face prin transformarea postului din statul de functii in care acesta este incadrat intr-unul de nivel imediat superior.
Promovarea in grade sau trepte profesionale imediat superioare se face din 3 in 3 ani.
Promovarea persoanelor incadrate in functii contractuale de debutant se realizeaza in functia, gradul sau treapta profesionala imediat superioara, la expirarea unei perioade de cel putin 6 luni, dar nu mai mare de 1 an.

Promovarea in grade sau trepte profesionale a personalului contractual se face prin examen, organizat anual de catre compartimentul de resurse umane din cadrul Ministerului Justitiei sau, dupa caz, al Autoritatii Nationale pentru Cetatenie.

Regulamentul precizeaza in detaliu aspecte precum:
– conditii privind inscrierea la examen;
– numirea comisiilor de concurs;
– desfasurarea examenului de promovare prin sustinerea unei probe scrise sau a unei probe practice si un interviu;
– evaluarea candidatilor;
– afisarea rezultatelor;
– solutionarea contestatiilor etc.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice


Servicii JURIDICE.ro
Cont profesional

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro