Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Comunicate profesioniştiEvenimenteRecrutareBarouriExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

DELOITE: Companiile ar trebui evaluate in functie de contributia in societate


25.01.2012 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content
JURIDICE - In Law We Trust

În cadrul Forumului Economic Mondial din 2012, Deloitte Touche Tohmatsu Limited (DTTL) va prezenta rezultatele unui studiu global care analizează atitudinea liderilor de afaceri privind scopul, impactul și rolul de lider al mediului de business asupra societății. Studiul, susținut de DTTL și realizat de Economist Intelligence Unit (EIU), arată că peste trei sferturi dintre respondenți (76%) consideră că valoarea unei companii trebuie măsurată în funcție de contribuția pozitivă pe care principalul său domeniu de activitate îl are asupra societății, precum și în funcție de profitul realizat.

Totodată, 73% dintre liderii chestionați consideră că activitatea de bază a companiei pe care o conduc exercită o contribuție pozitivă asupra societății.

„Acest studiu generează un dialog important privind rolul mediului de afaceri în construirea unei societăți mai bune”, spune Barry Salzberg, DTTL Global CEO. „În ansamblul ei, rețeaua de firme membre Deloitte consideră că există oportunitatea ca așa-numitul ‚obiectiv societal’ să fie integrat în activitatea de bază, deciziile și identitatea unei companii. Prin acest scop intrinsec, compania poate inspira schimbarea pozitivă la nivel economic, social și de mediu”.

Contributia tăcută

Potrivit studiului, 82% dintre liderii de business spun că organizația lor publică o declarație formală privind ‚obiectivul societal’; 52% consideră că această declarație este esențială în procesul de atragere a noii generații de clienți și angajați. Numai 25% dintre respondenți cred că acest obiectiv este bine-cunoscut de către clienți și consumatori, sugerând că mediul de afaceri ar trebui să depună mai mult efort de comunicare în ceea ce privește contribuția și impactul pe care activitatea de bază o are asupra societății.

Viziunea Deloitte Millennial

În paralel cu studiul EIU, DTTL a analizat și opinia a peste 1.000 de reprezentanți ai Generației Y (Millenials) din cadrul firmelor membre Deloitte (angajați născuți după anul 1981). Peste jumătate dintre ei (52%) consideră că pe viitor, mediul de afaceri – mai mult decât orice altă arie a societății – va avea cel mai mare impact asupra provocărilor principale cu care se confruntă societatea. În plus, 92% dintre respondenți cred că succesul unei afaceri ar trebui măsurat nu doar în funcție de profit, sugerând că ‚obiectivul societal’ al unei companii este pentru această generație principala prioritate și exigență.

„Vocea directorilor executivi este astfel susținută de generația emergentă a viitorilor lideri de afaceri care consideră că responsabilitatea personală, responsabilitatea corporatistă și cea socială trebuie să coexiste”, a continuat Salzberg. „Remarcăm un apetit real pentru idei noi, perspective originale și dezbatere animată; prin acest studiu, sperăm să implicăm liderii de astăzi, pentru ca ei să analizeze scopul, impactul și nivelul de leadership pe care societatea îl pretinde de la mediul de business”.

Despre studiu

Concluziile au la bază răspunsurile a 390 de directori executivi chestionați în octombrie 2011. Eșantionul este distribuit după cum urmează: Europa (33%), America de Nord (31%), regiunea Asia Pacific (24%), restul de aproape 12% reprezentând alte regiuni din întreaga lume (America Latină, Orientul Mijlociu și Africa). În privința ierarhiei de management, 57% dintre respondenți sunt din categoria CXO (CEO, CFO, etc), membri în Consiliile de administrație, vice președinți sau directori, precum și seniori manageri. La nivel de industrie, serviciile financiare sunt reprezentate de 22% dintre respondenți, fiind urmate de tehnologie (12%), servicii profesionale (11%), servicii medicale și industria farmaceutică (8%) și industria prelucrătoare (5%). Răspunsuri au mai fost furnizate și de alte industrii. În jur de 74% dintre respondenți reprezintă corporații cu venituri anuale de peste 500 de milioane de Dolari, inclusiv o pondere de 27% cu venituri de peste zece miliarde de dolari.

Numele Deloitte se refera la organizatia Deloitte Touche Tohmatsu Limited, o companie cu raspundere limitata din Marea Britanie, la firmele membre ale acesteia, in cadrul careia fiecare firma membra este o persoana juridica independenta.

Deloitte furnizeaza servicii clientilor din sectorul public si privat in urmatoarele domenii profesionale – audit, taxe, consultanta, consultanta financiara – deservind numeroase industrii. Prin intermediul retelei sale globale de firme membre, care activeaza in peste 150 de tari, Deloitte pune la dispozitia clientilor sai resursele internationale precum si priceperea locala pentru a-i ajuta sa exceleze indiferent de locul in care acestia isi desfasoara activitatea. Obiectivul celor 182 000 de profesionisti din Deloitte este acela de a deveni un standard de excelenta.

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti